Mit csinál a Momentum? 2.0

Szerző: | szept 25, 2018 | Blog

Nemrégiben mutattuk be, hogy mit csinál egy cselekvő mozgalom, milyen aktívan dolgoznak a Cselekvés Körei aktivistái. A lelkesedés azóta sem csökkent, sőt! Hogyan működik egy mozgalom, amely mögött nem állnak oligarchák, amelyet nem köt gúzsba a NER, és alulról, önszerveződve, szabad, felnőtt polgárként is képes javítani a környezetünkön? Mutatjuk képekben!

 

Elindult a Jövőképző, amelyet azért hoztunk létre, hogy bárki elsajátíthassa azokat az alapvető fontosságú, mindennapi életben való boldoguláshoz szükséges ismereteket, amelyeket ma a közoktatásban nem lehet megszerezni. Többek között szólásszabadság, drogprevenció, pénzügyi alapismeretek, mentális betegségek, Európai Uniós ismertek az oktatási palettán.

A XI. kerületi momentumosok a Sopron úti játszóteret vették célba. Kitakarították a teret, megmetszették a sövényeket, eltüntették a graffitiket és a hosszú pad részt újrafestették, illetve pótolták a hiányzó léceket.

A Momentum 7. kerületi és a törökbálinti alapszervezete együttműködve, a rossz idővel dacolva is megtartotta akcióját: „szedd magad” – konstrukcióban közel 200 kiló almát szedtek egy gyümölcsösben, a gyümölcsöket pedig a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítványnak adományozták.

 

Sargentini szórólapok – Kecskemét, Szeged, Miskolc, Budapest  Propaganda vagy valóság? Te kinek hiszel? A Momentum aktivistái a Sargentini-jelentést értelmező szórólapokat osztottak a forgalmasabb csomópontokban.

Az iskolakezdés minden család számára megterhelő. Sajnos sokan még a legalapvetőbb felszerelést sem tudják megvásárolni iskolás korú gyermekük számára. A Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezete tanszer gyűjtést szervezett a városban. Az adományok egyik részét a szombathelyi Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatnak, másik felét pedig a Szociális Csomagküldő Mozgalomnak ajánlották fel.

A tatai alapszervezet tagjai egy közösségi kert rendbetételénél segítettek.

Haller utcai park felújítás

Szeptember 29-én szombaton gyertek el egy újabb jó hangulatú parkfelújításra! Viszünk festéket, faanyagot, csavarokat, mindent. Gyertek segíteni, még lehet csatlakozni ehhez az akcióhoz.

Volt mit összeszedni! Kovács Róbert – Az ellenzéki jelölt és momentumos önkéntesek felszámolták a Vaspálya utcai szeméttelep egy részét.

Európa nem lehet ellenzékben! A Sargentini-jelentés megszavazását követően az összes minisztérium elé felfestettük az uniós zászlót, hogy megmutassuk, nekünk nem csak Magyarország, hanem Európa is az otthonunk!

Az olvasás világnapja alkalmából szervezett akciónkról:

A legtöbb könyv elnyomásról, a diktatúrák működési mechanizmusáról, társadalmi igazságtalanságról szól. Ezek nem könnyű témák, de a könyvek kiválasztásakor az elsődleges szempont az volt, hogy elgondolkodtassanak, kritikai gondolkodásra neveljenek.

Frissen festett, momentum lila padok a Csajkovszkij parkban. A kőbányai önkormányzatnak többet ér az a semmittevés, amit évek óta aktívan űznek, és nem képes megbecsülni mások munkáját és erőfeszítését.

A VIII. kerületi momentumosaink egy hosszú projekt végéhez értek, melyben külsős önkéntesekkel és a The Nursery Projecttel együtt újították fel a Wesley János Óvoda csoportszobáját.

A VII. kerületi momentumosaink rászoruló családok gyermekeinek gyűjtenek tanszereket az iskolakezdéshez.

Az eső elmosta az üvegszilánk mentesítő akciónkat, de kerestünk helyette más elfoglaltságot: bő 1,5 köbméter szeméttől szabadítottuk meg a Duna partot.

Amikor fizetsz azért, hogy tiszta, rendes környezetben élj. Aztán a szomszédban egy patkánycsalád él, és nem férsz be az ajtón a szeméttől…Baranyi Krisztinaval szociális bérlakásokat jártunk körbe.

Tállai András átadott egy borsodi utat, mi pedig kommentben megköszöntük az Európai Uniónak a támogatást. Ugyanis a Széchenyi 2020 az EU-s pénzeket jelent. Tállai hetente ad át valamit EU-s pénzből, az EU nevét soha nem említi. Így könnyű népszerűnek lenni.

A III. kerületi ASZ felújította a Filatorigátnál lévő felüljárót a Szentendrei út alatt. Festettünk, szemetet szedtünk és otthagytuk a lenyomatunkat

Folytatjuk….

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest