A Momentumról

A Momentumot azért alapítottuk meg 2015 tavaszán, hogy egy új politikai közösséget és kultúrát hozzunk létre, aktívan cselekedjünk Magyarország problémáinak megoldásáért, továbbá felrázzuk és meggyőzzük az embereket, hogy van még értelme politizálni Magyarországon.

Az elmúlt évek sikerei a NOlimpia kampányunktól kezdve az Európai Parlamenti választásokon át az önkormányzati választásokig
mind azt bizonyítják, hogy jó úton járunk. Egyre többen szeretnének változást, és egyre többen csatlakoznak a Momentumhoz,
illetve segítik munkánkat.

Tagjaink és helyi szervezeteink száma ország- és Európa-szerte folyamatosan növekszik. A Momentum mindenki előtt nyitott,
aki szeretne hozzájárulni egy jobb, igazságosabb, élhetőbb Magyarország felépítéséhez!

A Momentum az ALDE – Liberálisok
és Demokraták Szövetsége Európáért pártszövetség tagja

2019 eredményváró

Egy jobb
Magyarországért
dolgozunk

Egy demokratikus, modern, büszke, önbizalommal teli és sikeres Magyarországot szeretnénk, ahol összetart a nemzet, mindenkit
azonos jogok illetnek meg, értékelik a teljesítményt, mindenki egyenlő esélyt kap és ahol a rászorulókat nem hagyjuk magukra.
Egy olyan európai, 21. századi Magyarországot építünk, amelyet nem ideológiai harcok osztanak meg, hanem közös célok
tartanak össze. Ahol jó élni, ahol megéri dolgozni.

Mindehhez elengedhetelenül szükséges, hogy megállítsuk a demokrácia leépítését, felszámoljuk a korrupciót, véget vessünk az EU-pénzek magánzsebekbe vándorlásának.
Részletes programunkat itt lehet megtekinteni.

Részt veszük
Európa megújításában

Az Európai Parlamentben a Momentum két képviselője, dr. Cseh Katalin és Donáth Anna nemcsak azon dolgoznak, hogy érvényesítsék Magyarország érdekeit, hanem a Renew Europe (Európa Megújul) frakció keretein belül olyan projektekkel foglalkoznak, amelyek kontinentális szinten mindannyiunk életét érintik. Dr. Cseh Katalin egyúttal a Renew Europe egyik alelnöki tisztségét is betölti.

Kiállunk a korszakváltásért

Magyarország számára döntő fontosságú, hogy a 2022-es parlamenti választásokon végre, több évtizedes késéssel lezárjuk a 20. századot. Ezért a Momentum Korszakváltó Kerekasztalhoz hívja az ellenzéki pártokat, hogy lefektessük közösen a 21. századi Magyarország alapjait. Felkértük a pártpolitikán és a bal-jobboldali megosztottságon felül álló, volt miniszterek és európai biztosok által létrehozott V21 csoportot, hogy segítsék a pártokat egy közös vízió kidolgozásában, és ezzel lefektessük a közös kormányzás alapjait.

Cselekszünk
a helyi
közösségekért

A 2019-es önkormányzati választásokon ellenzéki pártokkal és civil jelöltekkel együtt felhatalmazást kaptunk arra, hogy részt vegyünk a helyi kormányzásban. A Momentum adja Budapest egyik főpolgármester-helyettesét, több fővárosi kerület, vidéki város és település polgármesterét, továbbá mintegy 30 fővel képviseltetjük magunkat a megyei közgyűlésekben. Politikusaink azért dolgoznak, hogy jó döntésekkel, átlátható gazdálkodással, felelős politizálással szolgálják meg ezt a választói bizalmat.

X