A Momentumról

Momentum az új politikai erő.

A Momentumot az első szabad magyar generáció tagjaiként alapítottuk 2015 tavaszán, hogy tegyünk Magyarország rendszerszintű problémáinak megoldásáért. Egyenként tehetetlennek éreztük magunkat, de mertünk nagyot álmodni. Az vezérelt minket, hogy egy új politikai közösséget hozzunk létre és meggyőzzük az embereket, hogy van még értelme politizálni Magyarországon.

Szeretnénk végre a 21. századba vezetni Magyarországot és olyan országot építeni, melyet nem ideológiai harcok osztanak meg, hanem közös célok tartanak össze.

A Momentum 2019- április 5-én együttműködési megállapodást írt alá a V21 csoporttal. Az egykor V18 csoport néven  ismert, korábbi kormányok minisztereiből és államtitkáraiból, meghatározó személyeiből álló közösség a tavalyi országgyűlési választások előtt lépett a nyilvánosság elé. Céljuk az ellenzéki választók részvételre buzdítása, és a legesélyesebb ellenzéki jelöltek népszerűsítése volt. Az újraalakuló csoport megállapodott a Momentummal, hogy a jövőben, különösen az európai parlamenti választásokon, kölcsönösen segítik, támogatják egymást.

Olvasd el programjainkat:

– Ne adjuk a jövőnket! – Európai Parlamenti Választás, 2019. május 26.

– Budapest 2.0, A Momentum Budapestje – Önkormányzati választások, 2019

– Indítsuk be Magyarországot! – Parlamenti választások, 2018

 

Ismerd meg az alapszabályunkat!

Tekintsd meg a 2017-es pénzügyi kimutatásunkat és a beszámolónkat a 2018-as országgyűlési képviselők általános választására fordított pénzeszközök forrásáról és felhasználásáról, illetve a 2018. évi, a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény szerinti pénzügyi kimutatásunkat, amely megjelent a Magyar Közlönyben is.

Momentum Mozgalom © 2019 | Proud member of