Újabb Orbán-rekord: egy éve tart a recesszió Magyarországon

Szerző: | aug 16, 2023 | Magyarország

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebook-oldalán reagált a ma napvilágot látott GDP adatokra, amelyek szerint még mindig recesszióban van a magyar gazdaság.

A Momentum politikusa posztjában felhívja rá a figyelmet, hogy amióta negyedévente mérnek GDP-t Magyarországon (1995), még nem volt olyan, hogy 4 egymást követő negyedévben recesszióban lett volna a gazdaság.

„így újabb “rekordot” sikerült beállítania az Orbán-kormánynak. Ha megnézzük a többi európai országot, akkor megint csak szomorkodhatunk, hiszen az EU-s országok többségében nő a gazdaság és ahol megfigyelhető volt visszaesés, ott sem egy teljes éven keresztül. Ismét sereghajtói lettünk Európának, ráadásul talán a legfontosabb gazdasági mutatóban” – írja Bedő Dávid.

A frakcióvezető szerint nem lehet külső okokra hivatkozni a lesújtó adat kapcsán, arról kizárólag az elhibázott gazdaságpolitikai lépések tehetnek.

Bedő a bejegyzése végén elmondja:

„Haza kell hozni az uniós forrásokat mihamarabb. Érdemi és közvetlen támogatást kell nyújtani azoknak az embereknek és cégeknek, akik nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt egy évben, ahelyett, hogy Mészáros Lőrinc 30 milliárdos jachtjára menjen a közpénz. Hosszútávon pedig az oktatásba kell befektetni, hogy egy tudás- és emberközpontú gazdaságot hozzunk létre, az összeszerelő és akkugyár ország helyett!”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest