Donáth Anna: augusztus 20-a méltó megünneplést érdemel

Szerző: | aug 18, 2023 | Magyarország

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője augusztus 20-a kapcsán arról ír: az augusztus 20-i tűzijáték nem felesleges, az államalapítás ünnepe pedig méltó megünneplést érdemel.

“Augusztus 20. méltó megünneplést érdemel. Vannak, akik szerint nincs szükség tűzijátékra augusztus 20-án, mert mostani formájában drága és felesleges. Az első érvvel egyetértek. De a leghatározottabban vitatkoznék a másodikkal.

 

Augusztus 20. talán az utolsó, aktuálpolitikától mentes nemzeti ünnepünk. Az utolsó, melyen pártállástól függetlenül mindenki megélheti, hogy közös magyar hazában élünk. Hogy minden széthúzás ellenére ezer éve EGY nemzet vagyunk. Augusztus 20. a valódi nemzeti összetartozásunk napja.

 

Szükség van az ünnepekre, melyek között vannak meghitt egyéniek és családiak, vidám kisközösségiek, de vannak nagyszabású nemzetiek is. Mert egy nemzet ezeréves összetartozását nem gyertyalánggal ünnepeljük szűk családi körben.

 

Nem kell pazarlóan ünnepelni, és főleg nem kell 10 milliárdot rákölteni a kísérő rendezvényekre. Ezek fontos és jogos érvek. Ahogy minden, amire a kormány ma pénzt költ, úgy egy méltó tűzijáték is egészen biztosan kihozható a töredékéből annak, amennyit minden évben költenek rá.

 

De egy közösség összetartozásának erősítésére egy működő államnak kötelessége költenie, pont úgy, ahogy a kultúra ápolására, a felnövő generációk oktatására vagy a természeti kincseink megőrzésére.”

 

További részletek Donáth Anna Facebook-posztjában.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest