Szerelemlakatokkal emlékeztünk meg a magyar kormány és Putyin kapcsolatáról

Szerző: | febr 14, 2023 | Európa, Magyarország

Valentin-nap alkalmából a Momentum politikusai az orosz nagykövetség előtti akcióval hívták fel a figyelmet a magyar kormány Putyin iránti elköteleződésére, és az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójára tervezett, áldozatokról való megemlékezésre. A párt frakcióvezetése szerelemlakatokat helyezett ki a nagykövetség kerítésére, amelyekre a magyar kormány tagjainak és a háborús bűnös Putyinnak, valamint embereinek nevei vannak felírva.

„Lassan egy évvel ezelőtt indított Oroszország inváziót Ukrajna ellen, akkor a magyar kormányfő már 10 éve kereste Putyin kegyeit és kvázi udvarolt neki”

– mondta az akcióról készült videóban Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője, majd hozzátette, hogy a szerelem világnapja alkalmából hozott egy “Vladimir+Viktor” feliratú szerelemlakatot.

Azonban nemcsak “Vladimir+Viktor” feliratú lakat került a kerítésre, hanem Semjén Zsolt és Kirill pátriárka, valamint a két ország külügyminisztereinek – Szijjártónak és Lavrovnak – nevét is viselő szerelemlakatok is kikerültek. Ezt Bedő Dávid, a párt frakcióvezető-helyettese azzal indokolta:

„Sajnos nem csak a Orbán és Putyin között “dúl a láv”, hanem a teljes magyar kormány benne van az oroszok hátsó felében.”

Tompos Mártonnak, a Momentum szóvivőjének magyarázata szerint a miniszterelnök-helyettes nemrég kapott kitüntetést az ex KGB-s pátriárkától, Szijjártó Péter pedig végignézte, ahogy az orosz titkosszolgálat behatolt a magyar külügy szervereire.

„De mint tudjuk: a szerelem nem ismer tűzfalat” – zárta a videót a politikus.

A Momentum megemlékezést szervez a háború egy éves évfordulójára, az áldozatok emlékére. Az eseményről itt lehet bővebben olvasni.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek