Legyen vége az orosz agressziónak!

Szerző: | febr 7, 2023 | Európa, Magyarország

Immáron közel egy év telt el azóta, hogy Oroszország lerohanta a független Ukrajnát. Az évfordulón a Momentum megemlékezést szervez, várunk mindenkit február 24-én, délután 6 órára a budapesti orosz nagykövetség elé.

„Civil áldozatok, lebombázott lakóházak, megrongált utak és hidak. Gyászoló családok, szüleiket vesztett gyermekek és gyermekeiket vesztett édesapák, édesanyák. Mindez egy szomszéd országban, néhány száz kilométerre innen”

– kezdte az eseményt bejelentő videóban Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, aki a második momentumos ukrán út után az ATV-ben már beszélt a megemlékezésről.

Gelencsér kiemelte, a magyarok szolidárisak a háború áldozataival, mivel alig pár héttel ezelőtt 12 millió forintnyi adományt sikerült a Momentumnak személyesen eljuttatnia a rászoruló kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak.

A videóban megszólalt Tompos Márton, a párt szóvivője is, aki elmondta, hogy ugyan nem tudjuk elképzelni, hogy milyen érzés lehet egy megszálló katona puskacsövével farkasszemet nézni, vagy egy családtagunk élettelen testét a karunkban tartani, de amit tehetünk, hogy szolidaritásunkat fejezzük ki az orosz agresszió áldozataival a megemlékezésen.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest