Elbocsátott tanárok neveit festettük Pintér Sándor irodája elé

Szerző: | szept 4, 2023 | Magyarország

Tóth Endre és Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselői 30 elbocsátott tanár nevét és “oktatás sírásói” feliratot fújtak a Belügyminisztérium épülete elé, ezzel tiltakozva a kormány oktatáspolitikája és a státusztörvény ellen.

Az akcióról készült videóban Tóth Endre elmondta, hogy felháborító az, hogy a kormány nem akarja érdemben emelni a pedagógusbéreket.

„A vágtázó infláció a pedagógusok bérét is felfalta, csökkent a reálbérük. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy több ezer pedagógus adta be a felmondását. Pintér Sándor alatt tönkrement az oktatás, már alig van szakos pedagógus. Ez Pintér Sándor és Orbán Viktor felelőssége” – tette hozzá Tóth.

„A pedagógushiány a vidéki településeket érinti a legjobban, láthattuk, hogy mennyi iskola kényszerült bezárásra. Sajnos ma, ha tanulni akarsz, akkor fizetned kell, azonban nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy olyanra költsön még pluszban, amire amúgy a kormánynak kellene. Pintér Sándor és Orbán Viktor bűne hatalmas, elzálogosították a magyarok jövőjét” – emelte ki Lőcsei Lajos.

A Momentum képviselőit és aktivistáit a rendőrök igazoltatták.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest