Donáth Anna segítséget ajánlott az oktatásért küzdő szervezeteknek

Szerző: | szept 1, 2023 | Magyarország

Donáth Anna személyesen találkozott több, az oktatás ügyéért küzdő civil, diák- és érdekvédelmi szervezet képviselőivel. A Momentum EP-képviselőjének szívügye a magyar oktatás súlyos válságának megoldása, ezért fontosnak tartotta, hogy találkozzon azokkal a civil szereplőkkel, akik ugyanezért a célért dolgoznak.

A Donáth Anna által kezdeményezett egyeztetés fontos célja volt, hogy felmérjék, hogyan tud a Momentum segítséget nyújtani ezeknek a szervezeteknek az oktatás ügyéért folytatott küzdelmükben.

“Sok mindenben egyetértettünk ezen az egyeztetésen. Különösen abban, hogy a státusztörvény életbe lépése nem csökkenti a lendületet, épp ellenkezőleg: újabb energiát ad a küzdelemhez. És abban is egyetértettünk, hogy igazán hatékonyan csak együttműködésben, egymást segítve tudunk fellépni a kormányzati hatalommal szemben”

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében Donáth Anna.

“Ezért a Momentum nevében teljes körű támogatásunkat ajánlottam fel a civil, diák- és érdekvédelmi szervezetek akcióihoz, megmozdulásaihoz. Segítünk, amiben kell: erőforrással, szakértelemmel, kapcsolatrendszerrel és aktivistákkal”

Hozzátette: eközben a Momentum is teszi a dolgát, és saját eszközeivel küzd az oktatás válságának megoldásáért.

“Nyáron indítvánnyal fordultam az Európai Bizottsághoz, hogy az EU-s pénzekért cserébe várja el a magyar kormánytól az oktatás rendbe tételét. Beadványomat a Momentum utcai kampányának hatására azóta több tízezren támogatták aláírásukkal. Az ősz folyamán nyomon fogom követni a sorsát az Európai Bizottságnál”

– számolt be a Momentum terveiről Donáth Anna.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest