Volt LMP-s önkormányzati képviselővel közösen dolgozunk a lakhatási válság ellen

Szerző: | márc 21, 2019 | Budapest

 

Donáth Anna, a Momentum alelnöke egy ferencvárosi sajtótájékoztatón mutatta be a párt Budapest-programját, és a párthoz újonnan csatlakozó Jancsó Andreát. Jancsó önkormányzati képviselőként LMP-színekben politizált 2017-ig, azonban idén csatlakozott a Momentumhoz, és ősszel már momentumos színekben indul az önkormányzati választáson.

 

A Momentum programjának középpontjában a lakhatás kérdése áll, mivel szerintünk ez a legégetőbb probléma Budapesten. Emiatt a Momentum a jövőben azért fog dolgozni, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek a minőségi, megfizethető, emberhez méltó otthonok, különös tekintettel a fiatalokra, akik sokszor az albérletet sem tudják megengedni maguknak, és így képtelenek elkezdeni az önálló életüket.

A Momentum által készített Budapest 2.0 program teljes terjedelmében elolvasható itt, és a 10-20-30 elvén alapszik:

 

  • 10, mint hogy 10 percen belül legyen elérhető mindenki számára egy aktív városközpont, melyhez a külvárosok és az agglomeráció végiggondolt fejlesztése szükséges – ez a Kis távolságok városa programpont keretében valósulna meg;
  • 20, mint hogy évente 20.000 fiatalt csábítsunk haza külföldről – ehhez egy innovatív és bátor városvezetés szükséges;
  • 30, mint hogy az emberek maximum a havi bérük 30%-át költsék a jövőben lakhatásra – ez az Elérhető otthonok program keretében valósulna meg..

 

Jancsó Andrea arra hívta fel a figyelmet, hogy a Momentum nem véletlenül választotta a sajtótájékoztató helyszínéül a kerületet: ebben a városrészben a minőségi lakások hiánya különösen nagy probléma, így az önkormányzati választások után kulcskérdés lesz ennek a megoldása.

 

A Momentum alelnöke a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a párt támogatja a budapesti előválasztást, és nem állít főpolgármester-jelöltet. A Momentum szerint a két legfontosabb célja az őszi budapesti választásoknak az, hogy végül egy kihívója legyen Tarlós Istvánnak, és hogy az ellenzéki jelölt maradéktalanul képviselje a budapestiek érdekeit, így a lakásválságra is megoldást nyújtson.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest