A Momentum EP-listavezetője is az ALDE csúcsjelöltjei között

Szerző: | márc 21, 2019 | Európa, Magyarország

Az európai ALDE pártcsalád mai brüsszeli ülésén döntött annak a csapatnak (“Team Europe”) az összetételéről, amellyel a párt nekivág az EP-választási kampánynak.

 

Ellentétben más pártokkal, az ALDE nem egy csúcsjelölttel, hanem egy sokszínű csapattal fog kampányolni, amelyben veterán európai politikusok – Guy Verhofstadt frakcióvezető, Margrethe Vestager dán versenyjogi biztos és Emma Bonino volt olasz külügyminiszter – mellett új, fiatal arcok is szerepelnek. A hét fős csapatba bekerült egy magyar politikus is, Dr. Cseh Katalin, a Momentum EP listavezetője.

 

Cseh hangsúlyozta, hogy az ALDE ma az a pártcsalád Európában, amely a legelkötelezettebb az EU megújítása iránt, amit jól mutat, hogy új pártok fiatal politikusait is helyzetbe hozzák.

“Míg tegnap Orbán Viktor szégyenpadra került a Néppártban, a Momentum megbecsült partner az ALDE pártcsaládban és Európában. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Orbán miatt ne vonják meg az uniós támogatásokat, és hogy azokat Magyarország jövőjébe fektessék: kórházakba, iskolákba, és munkahelyekbe. Ehhez meg kell mutatnunk Európában, hogy Orbán nem egyenlő Magyarországgal.” – mondta a kinevezése után Dr. Cseh Katalin.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest