Vezessük új útra Magyarországot!

Szerző: | febr 4, 2023 | Magyarország

A Momentum február 4-én tartotta Jövőértékelő eseményét, ahol hónapok óta most először szólalt fel Donáth Anna a nyilvánosság előtt. A teltházas rendezvényen beszédet mondott még Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere.

Donáth Anna elmondta, hogy az elmúlt 30 év politikusai még azokat az alapigazságokat sem merték kimondani, amelyek mindenki számára nyilvánvalók, mert féltek, hogy elveszítik a szavazóikat. „Igazsággal és őszinteséggel nem a szavazóinkat veszítjük el, hanem a hitelességünket nyerhetnénk vissza” – mondta az ellenzék politikájáról.

„Akik a magyar kormány idő előtti leváltását ígérgeti: az hazudik. Reggel, éjjel meg este.” „Abban a politikában, amiben én hiszek, munka van. Őszinteség van” – fogalmazott.

Donáth Anna szerint „ennek a rendszernek is vége lesz, ahogy a Horthy-korszaknak, a Rákosi-korszaknak és a Kádár-korszaknak is vége lett. Felsorolta, hogy melyek azok a hazugságok, amelyekre ez a rendszer épül, és hozzátette:

„Minden, ami hazugságra épül, egyszer összeomlik.”

Donáth Anna beszédében megjelölte a legfontosabb feladatot: el kell kezdeni foglalkozni azzal, hogy milyen jövőt akarunk Magyarországnak holnap és holnapután. Válaszokat kell adni a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokra.

„Ki kell lépnünk abból, hogy a jövő kérdéseivel majd akkor foglalkozunk, ha kormányra kerültünk. A jövő kérdéseivel most kell foglalkoznunk. Ha kormányra kerültünk, akkor már az ezekre adott válaszokat kell megvalósítanunk.”

Donáth Anna a Magyarország előtt álló 3 legfontosabb kihívásnak az emberközpontú gazdasági modell kialakítását, az esélyteremtő oktatás felépítését és a klímaváltozás elleni harcot jelölte meg.

„Nem ígérek könnyű megfejtéseket. Nem ígérek gyors győzelmeket. De egyet ígérek. Én őszinte leszek hozzátok. Akkor is, ha ez nem szerez mindig örömet, sem népszerűséget” – fogalmazott, majd így köszönt el a közönségtől:
„Az igazság a mi oldalunkon áll. Vezessük új útra Magyarországot!”

Nézd meg a beszéd felvételét, vagy olvasd el a szövegét!

Ismerkedj meg Donáth Anna és a Momentum Holnap Magyarországa Tervével!

Holnap Magyarországa terv

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest