Vegyék előre az oltási sorban a pedagógusokat!

Szerző: | jan 27, 2021 | Magyarország

Tóth Endre oktatáspolitikus és a Momentum elnökségi tagja mai videójában arra szólította fel a kormányt, hogy vegyék előre az oltási sorban a pedagógusokat. Egy tegnap publikált felmérésből kiderült, hogy már minden ötödik magyar pedagógus megfertőződött koronavírussal, és sajnos vannak olyan iskolák, ahol a diákok a szeretett tanárukat kellet hogy elgyászolják. Ezzel szemben a kormány mégsem számol velük az oltási tervben kiemelt csoportként.

“Az egészségügyi dolgozók mellett van még egy szakma, amelynek a képviselői szó szerint az életüket kockáztatják másokért. Ez a szakma a pedagógusoké. Ők szintén a frontvonalban harcolnak, hiszen a bölcsődékben, óvodákban és általános iskolákban továbbra is személyesen folyik a nevelői munka. Ha ők nincsenek, ha ők nem vállalják a kockázatot, egy fiatal generáció életére nyomná rá a bélyegét a bezártság, szociális kapcsolatok teljes hiánya és tanulmányi fejlődés megakadása.

 

De a kormány által közölt oltási tervben mégsem szerepelnek a pedagógusok. Hiába kérték ezt a pedagógus szakszervezetek, lepergett a kérésük a rideg vezetőkről. Hát az ő áldozatvállalásukat nem becsülik semmire? Ez nem maradhat így! Felszólítjuk a kormányt, hogy vegyék előre az oltási sorban a pedagógusokat! Kezeljék őket valós veszélyeztetettségük szerint kiemelt foglalkozásként, ahogy teszik ezt Ausztriában, Németországban, az Egyesül Államokban és a fejlett világ számos más országában.”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest