Tüntetés helyett piknikeztünk március 15-én

Szerző: | márc 22, 2017 | Hírek

[iframe src=”https://www.youtube.com/embed/mUJMPod_4EY?ecver=2″]

 

A Momentum első március 15-i megemlékezése egy piknik volt a Városligetben. Tüntetés helyett a közös ünneplést választottuk. A felhős idő ellenére már 13.30-kor megjelentek az érdeklődők: kisgyerekes családok, fiatalok, idősek, kutyák és cicák.  Volt, aki biciklivel, volt, aki piknikkosárral és pléddel vagy labdával érkezett.

Orosz Anna beszéde nyitotta meg a rendezvényt, a márciusi ifjak által kivívott szabadságról és annak közös és mindennapos megéléséről.  Utána mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebb programot. Az irodalmi sátorban Arató László tartott rendhagyó irodalomórát Petőfi irodalmi légtornászatáról, a videósátorban Alföldy Róbert és Bródy János videóit lehetett megnézni, majd délután ötkor az Arany János Fülemile c. versét hallgattuk meg Kornis Mihály előadásában.

Nagy sikert aratott a Fenntartható Fejlődés Munkacsoport turmixbringája. A tekerés által fejlesztett áram segítségével a résztvevők elkészíthettek saját almás-ceklás italukat. Nemcsak biciklizéssel, hanem tollassal, röplabdával és métával is megmozgathatták magukat a résztvevők. Négytől pedig mindenki kipróbálhatta magát a TÁP színház egyperces színházában. A kézműves sátor és a társasjáték-sátor pedig kreatív gyerekekkel és felnőttekkel telt meg. Utóbbiban egészen a záróbeszéd végéig, háromnegyed nyolcig folyt a játék az ekkor már okostelefonokkal kivilágított sátorban. A Városliget megtelt és mindenki jól érezte magát.

Sötétedés után Fekete-Győr András mondott beszédet. A márciusi ifjak bátorságát idézte fel, amivel segítettek megteremteni a modern Magyarország alapjait: a sajtószabadságot, a jogállamot és a nemzeti szolidaritást. András beszéde cselekvésre és bátorságra buzdított és emlékeztetett minket arra, hogy felelősséggel tartozunk a hazánkért. Ezután Bécsy Bence, Kocsis Bence, Okos Gergő, és Szeifert Bálint alkalmi koncertjén mozgattuk át magunkat a hűvösödő ligetben.

Hajnal Miklós beszéde zárta a renzedvényt, melyben köszönetet mondott azoknak, akik idén velünk ünnepelték a március 15-ét. Ez az ünnep fontos lehetőség visszaemlékezni azokra a magyar hősökre, akik 1848-ban hittek a változásban és volt elég bátorságuk végigvinni elképzeléseiket.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest