Szembenézés az egészségüggyel

Szerző: | szept 14, 2017 | Blog

Az egészségügyért felelős miniszter nem akar szembenézni a valósággal, közben embertelen körülmények között vannak betegek és egészségügyi dolgozók egyaránt. A következő hetekben Orosz Anna elnökségi tagunk a magyar egészségügy helyzetét tárja fel videóriportokon keresztül. Októberben megjelenik a Momentum egészségügyi programja is, de előtte szeretnénk megismerni a ti véleményeteket.

A magyar egészségügy nincs jó állapotban. Aki azt elmúlt két évtizedben volt kórházban, vagy akár csak látogatta beteg hozzátartozóját, valószínűleg nem vitatkozna ezzel. Ezért az utóbbi időszak döbbenetes hírein sem lepődik meg senki, talán csak a területért felelős miniszter. Eszünkbe juthat itt komoly tanulmány, ami azt írja, hogy a a 65 évnél fiatalabbaknál minden második haláleset elkerülhető lett volna. Vagy sok döbbenetes történet, például, hogy hónapok óta patkányok vannak egy budapesti kórház álmennyezetében.

Balog Zoltán miniszter pár hónapja azt mondta, csupán hiszti az, amit az egészségügy kapcsán érzékelnek az emberek. Az igazi probléma szerinte az, hogy a média álhírekkel rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Momentum elhívta őt egy kórházlátogató körútra, hogy együtt bizonyosodjunk meg arról, milyen helyzetben van valójában az egészségügy. Balog Miniszter urat azonban nem érdekli a valóság, nem válaszolt megkeresésünkre. Mi viszont nem hagytuk annyiban a dolgot, hiszen az egészségügy az egész magyar társadalom ügye.

Kamerát ragadtunk, hogy bemutassuk a valóságot, és beszélgettünk orvosokkal, ápolókkal, egészségügyi szakértőkkel, és persze azokkal, akik a legfontosabbak: a betegekkel.

A következő hetekben bemutatunk élethelyzeteket, problémákat, elmondunk történeteket, véleményeket. Vázolunk lehetséges megoldásokat, amiket az egészségügy szereplői látnak. Ehhez a munkához kérünk fel benneteket is.

Küldjetek nekünk a [email protected] email címre olyan történeteket nővérekről, ápolókról, vagy orvosokról,

akik annak ellenére küzdenek nap mint nap a ti egészségetekért, hogy tőlünk pár száz kilométerre mindezt sokkal jobb körülmények és magasabb fizetés mellett tehetnék. Mert mind tudjuk, hogy az egészségügy még működő részét bizony ők tartják fent – értünk. Képet is küldhetsz nekünk, ha szembejött veled mostanában akár egy felháborító, akár egy meglepően jó dolog a rendelőkben, kórházakban.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest