Az En Marche! kampánycsapatánál járt a Momentum

Szerző: | szept 17, 2017 | Hírek

A Momentum Mozgalom vezetői közül többen is Párizsba érkeztek kedden, hogy találkozzanak Emmanual Macron francia elnök pártjával és annak kampánycsapatával, a La République En Marche-sal. A delegációt a Momentum frissen megválasztott elnökségi tagja, Cseh Katalin vezette, de vele volt a szervezet több vezetője is.

 

“Az En Marche a kezdetektől fogva inspirációként szolgált a Momentum számára, ezért is éreztük nagyon megtisztelőnek a meghívásukat. Továbbá remek lehetőség volt ez tudás- és tapasztalatcserére is, amikkel felvértezve elindíthatjuk majd a mi saját országos választási kampányunkat is.” – mondta Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja.

 

A látogatás során a Momentum adatelemző és kommunikációs csapatának tagjai, a párt igazgatója és a nemzetközi kapcsolatokért felelős csoportjának a vezetői is találkoztak a francia párt kampánycsapatának vezetőivel.

A delegáció részt vett az En Marche új székházának megnyitó ünnepségén is, ahol a francia elnök feleségével, Brigitte Macronnal is találkoztak.

 

“A Momentum egy olyan  új, progresszív politikai kultúra részese Európában, melynek az En Marche is jeles képviselője. Örömmel dolgozunk hasonló gondolkodású politikai szereplőkkel, akik támogatják az Európa-párti kezdeményezéseinket” – nyilatkozta Cseh Katalin.

 

A párt képviselői nemrég Hollandiába látogattak, ahol a Szabadság és Demokrácia Néppártja (VVD) fogadta küldöttjeiket,  szeptember 18-án  pedig a szlovák Progresívne Slovensko Ötletkonferenciáján vesznek majd részt Pozsonyban.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest