Szavazhasson az előválasztáson, aki 2022-re lesz nagykorú

Szerző: | dec 13, 2020 | Magyarország

A Momentum ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX fiataljai videóban kérik arra az előválasztás részleteit kidolgozó pártokat, hogy tegyék lehetővé azon fiatalok részvételét az előválasztáson, akik a 2022-es választás időpontjáig betöltik a 18. életévüket.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke elmondta:

“Ahhoz, hogy 2022-ben győzni tudjunk, a lehető legtöbb embert kell mozgósítanunk, már a jövő évi előválasztáson is. Köztük a legfiatalabbakat is, akik közül sokan gondolhatják úgy, hogy egy újabb Fidesz-győzelem esetén inkább külföldre mennek tanulni vagy dolgozni – csak ne kelljen életük legszebb éveit Orbán Viktor rendszerében leélniük.

 

Támogatjuk, hogy minden olyan magyar állampolgár vehessen részt az előválasztáson, aki a 2022-es választásig betölti a 18. életévét. Ha azt várjuk, hogy ők is szavazzanak az ellenzék közös jelöltjeire 2022-ben a Fidesz ellen, akkor beleszólást érdemelnek abba is, hogy kik legyenek azok a közös jelöltek!”

További részletek Fekete-Győr András Facebook-posztjában.

(Magyarország Alaptörvénye alapján a 2022-es országgyűlési választást 2022. április 3-a és 2022. május 29-e közötti időpontra lehet kitűzni. A javaslatunk a lehető legkésőbbi időponttal számol, így a 2004. május 29-én és utána születettek is szavazhatnának az előválasztáson.)

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest