Segítünk a mozgóurna igénylésben!

Szerző: | márc 17, 2022 | Hírek, Magyarország

Ha ön április 3-án szeretne szavazni, de egészségi állapota miatt nem tud eljutni egy szavazóhelyiségig, akkor az otthonában is voksolhat. Ehhez azonban mozgóurnát kell igényelnie.

A kérelemnek tartalmaznia kell a mozgóurna-igénylés okát, valamint a pontos címet is, ahová a mozgóurnát el kell juttatni. Ha kérelmet elfogadják, akkor a szavazás napján a szavazatszámláló bizottság két tagja felkeresi Önt a megadott címen, hogy leadhassa a szavazatát.

A pontos feltételeket a valasztas.hu oldalon lehet elolvasni.

Az igénylés módjai:

Online

A magyarorszag.hu oldalon akár Ügyfélkapu nélkül (március 30-án 16 óráig), akár Ügyfélkapu segítségével (április 3-án déli 12 óráig). Ha nehézséget okoz önnek az internet használata, kérje meg egy fiatalabb rokonát, hogy segítsen a kitöltésben!

Postai úton

A papíron kitöltött kérelmet levélben is el lehet küldeni a helyi választási irodának március 30-án 16 óráig. Ehhez előbb vagy le kell tölteni és kinyomtatni egy űrlapot, vagy valakinek be kell egyet szereznie a választási irodából.

Személyesen

Április 1-jén 16 óráig a helyi választási irodában személyesen is igényelhet mozgóurnát, de ha ezt az egészsége nem engedi meg, akkor ez nyilván nem jó megoldás.

Közvetítő útján

A kérelmet leadhatja az ön nevében egy írásos meghatalmazással rendelkező meghatalmazott, vagy egy meghatalmazással nem rendelkező közvetítő is, mégpedig április 1-jén 16 óráig a helyi választási irodánál, vagy április 3-én déli 12 óráig az ön szavazókörének szavazatszámláló bizottságánál.

Hová kell eljuttatni?

A helyi választási irodák címeit ki tudja keresni a valasztas.hu oldalon. Ha pedig a szavazás napján, az ön szavazókörébe szeretné eljuttatni a kérelmet, akkor annak pontos címét megtalálja a korábban postán érkezett választási értesítőjén.

Szívesen segítünk!

Az Egységben Magyarországért aktivistái is segítenek a mozgóurna igénylések kitöltésében és a megfelelő helyre való eljuttatásban. Ha ön, vagy ismerőse, hozzátartozója segítségre szorul, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot! Önkénteseink gyorsan és mindenben segíteni fognak!

 

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest