Rászorulóknak emeljék duplájára az olcsóbb áram mennyiségét

Szerző: | aug 19, 2022 | Magyarország

Az elmúlt hónapok orbáni megszorításai miatt családok millió kerültek kilátástalan helyzetbe, mert azt a pénzt, amit a Fidesz a választások előtt kiszórt, most a választópolgároktól akarja visszaszedni. Ezért Lőcsei Lajos, a Momentum parlamenti képviselője újabb javaslattal állt elő a rászoruló családok megsegítésére.

A Momentum politikusa szerint nagyjából 800 ezer háztartás nem tud hazánkban gázzal fűteni, számukra csak a tüzifa, vagy az áram marad, azonban a tűzifa ára is már most hatalmasat emelkedett.

„Ezek a családok eddig sem tudták jelentős részben igénybe venni a Fidesz-kormány rezsi támogatásait, ugyanis ezekben a lakásokban nincs bekötve a gáz, vagy a településről hiányzik az infrastruktúra. A tűzifa ára, a kereslet nagyarányú növekedése miatt, már augusztusban, nem csak a duplájára emelkedett, hanem egyben hiánya is keletkezett.”

Lőcsei Lajos azt javasolja most a kormánynak, hogy a konkrét megoldások kidolgozásába mielőbb vonják be az országos önkormányzati érdekszövetségeket és azok vezetőit, mivel ezeket a problémákat, elsősorban a kisebb településeken leginkább az önkormányzatok ismerik, és leginkább – ha van miből – ők tudnak közvetlenül segíteni.

„Kérem, hogy rászorultsági alapon emeljék duplájára a rezsi csökkentett áram mennyiségét, azoknak a háztartásoknak,  ahol fával és/vagy villannyal fűtenének és ahol nincsen földgázhálózati csatlakozás vagy távhőszolgáltatás sem.”

További részletek Lőcsei Lajos Facebook posztjában.

Tudj meg további információkat a Momentum rezsi-mentőcsomagjáról!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest