Miből van pénzünk? És mire költjük?

Szerző: | jan 17, 2017 | Hírek

A Momentum Mozgalom számára kiemelten fontos a pénzügyi átláthatóság, és ez így van a NOlimpia kampány esetében is. Ezért is tesszük közzé az összes támogatásunkat, és mindent megteszünk, hogy válaszoljunk a pénzügyeinkkel kapcsolatos kérdésekre. Az új politikai generáció tagjaiként szívből utáljuk és egyik legfőbb ellenségünknek tekintjük a korrupciót, mely oda juttatta az országot, ahol most tart.

Miből van pénzünk?

A Momentum mögött nem áll semmiféle szervezet, tőke vagy kiemelt támogató. Egy alulról szerveződő mozgalom vagyunk, mely több társadalmi réteget is reprezentál. A tagjaink havonta 1000 forint tagdíjat fizetnek, és akik megengedhetik maguknak, ennél valamivel nagyobb felajánlásokat is tesznek. Ebből a pénzből indítottuk a NOlimpia kampányt.

Sokan nem hiszik el, hogy nem áll mögöttünk senki, mert túl profik az anyagaink. Ennél nagyobb elismerést, azt hiszem, nem is kaphatnánk, mivel ezekhez az anyagokhoz valóban csak szerény tagdíjainkat és  a kampánystáb korántsem szerény képességeit és felajánlott idejét használtuk fel.

momentum mozgalom

Elhivatott szakemberek önként befektetett ideje többet ér, mint kétes eredetű pénzeket önteni enervált csapatokra.

És most jöjjenek a számok: 2017.01.16-án a legkisebb támogatásunk összege 500 forint, a legnagyobbé 200.000, az átlag 12653 forint, a befolyt összeg pedig 1,873,676 forint. A pénzügyeinket egyébként itt tudjátok élőben követni.

Mire kell a pénz?

Összesen minimum 5.400.000 forintra van szükségünk a NOlimpia kampány során az aláírásgyűjtéshez. Ha közelítünk ehhez az összeghez, külön jelezni fogjuk. Egyelőre a következő dolgokra tervezünk költeni, de ez még változhat a kampány során:

  • Eszközök és kellékek a vloghoz, kampányvideókhoz és a sajótájékoztatókhoz
  • Online hirdetések
  • Tájékoztató események az olimpiáról vidéken
  • Plakátok, poszterek
  • Szakpolitikai rendezvények és aktivistaképzések
  • Szóróanyagok az aktivistáknak
  • Pultok
  • Az ívek biztonságos tárolása

A kampány során folyamatosan tájékoztatunk majd titeket a dolgok állásáról és a végén részletes elszámolást készítünk.

Jelenleg azonban nem pénzre, hanem aktivistákra van a legnagyobb szükségünk. A kormány adómilliárdokkal megtámogatott propagandagépezete párszáz lelkes önkéntessel legyőzhető. Kérünk, hogy jelentkezz aktivistának és ajánlj fel legalább néhány órát az idődből. Csütörtöktől ott leszünk az összes forgalmas budapesti közterületen és biztosan lesznek pultok a közeledben is.

Ez AZ a Budapest