Nem láttuk szívesen Putyint Budapesten

Szerző: | aug 29, 2017 | Hírek

Augusztus 28-án egész napos akciósorozatot szervezett a Momentum Putyin budapesti látogatása alkalmából. Orbán és kormánya, a magyar emberek akarata ellenére, egyre távolodik Európától, és egyre szorosabbra fűzi a viszonyt az autokrata orosz elnökkel. Magyarország azonban Európához tartozik, és meg kell mutatnia, hogy nem látja szívesen a demokrácia ellenségeit.

A nap során három akcióval demonstráltunk Putyin önkényuralma ellen és Európa mellett. Reggel szórólapokat osztottunk és a város néhány fontos utcatábláját korábbi, a kommunizmus alatti nevével ragasztottuk át.

Délután néhány aktivistánk a Judo Világbajnokságon demonstrált, melynek meghívójára érkezett az orosz elnök. Az aktivisták transzparensekkel, az Oroszországban betiltott Putyin-maszkokat viselve tiltakoztak. Bár elvileg egy szabad európai országban vagyunk, és sportmérkőzéseken hagyománynak számítanak a gyakran politikai tartalmú transparensek és maszkok, a biztonságiak hamarosan kivezették őket a Papp László Sportarénából.

Többszáz fős fáklyásmenet zárta a napot a Citadellához, ahol beszédekkel, zenével, illetve a magyar és európai himnusszal emlékeztünk meg arról, hogy Magyarország Európához tartozik. Reméljük, sikerült megmutatnunk Putyinnak, hogy nem látjuk szívesen Budapesten.

 

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest