Mondjuk ki az igazságot!

Szerző: | dec 5, 2022 | Blog

Csak az igazságot hirdetve, a nehézségeket nem elhallgatva lehet egy hosszú távon erős, kiegyensúlyozott országot építeni. Erre kell koncentrálnunk, különben Magyarország a ferdítések, nagy ígéretek és propaganda hazugságok mocsarában fog elmerülni.

A kormánypártok tagjaitól sajnos nem várhatjuk, hogy jobb belátásra térjenek. Az eddigi kommunikációjuk és cselekedeteik olyan pályára állították őket, ahonnan már “nincs visszaút”. Hazugságspirálba keveredtek. Ha nem akarnak börtönbe menni, vagy jelentős politikai vereségeket szenvedni, nem lehetnek őszinték.

Orbán Viktor a választások előtt és után is azt hangoztatta, hogy nem lesznek megszorítások. Ehhez képest még felsorolni is sok, annyi területen nehezedett az életünk a felelőtlen és harácsoló politikájuknak köszönhetően.

 • Először a „fideszes gazdasági csodával” vertek át bennünket. Ma már beigazolódott, hogy a választások előtti pénzosztás fenntarthatatlan, ráadásul jelentősen hozzájárult az élelmiszerinflációhoz.
 • A KATÁ-s adózás ellehetetlenítésével százezreknek emelték meg az adóterheiket.
 • Az éveken keresztül propagandaeszközként használt rezsicsökkentést is apránként felszámolják.
 • Az sem igaz, hogy kezelni tudják a gazdasági válságot. Mindenki látja az árak emelkedését és a forint romlását.
 • „Az olcsó orosz gáz…” – amit persze titkosított szereződésekben rögzítettek… Mostanra már a napnál is világosabb, hogy nem létezik.
 • Hiába vállalhatatlan a helyzet már évek óta, a kormány ferdít, hárítja a felelősséget a tanárhiánnyal kapcsolatban is. 

A felsorolt témákban az a közös, hogy a kormány átverte az embereket, és tudatos hazugságokkal próbálja ma is leplezni, hogy nagy a baj. Aki végignézte az ország különböző pontjain kihelyezett kiállítást 2022 novemberében, azt is megtudhatta, hogy Donáth Anna szerint mi az az 5 igazság, aminek kimondására Magyarország jövőjét alapozhatjuk:

 1. Új gazdasági modellre van szükségünk – olcsó munkaerő helyett, értékes munkát végző, megbecsült emberekben gondolkodunk!
 2. Önellátásban kell gondolkodnunk – energia, élelmiszer, víz – ezekkel sokkal ügyesebben, önállóbban kell gazdálkodnunk!
 3. Nyugati identitás – ki kell jelentsük, hogy nem a keleti diktatúrák stílusában kialakított államban, hanem egy szabad országban szeretnénk élni.
 4. Versenyképes oktatás – a gyerekeinknek versenyképes tudásra van szükségük, ehhez jól képzett, megfelelő létszámú, megfelelő mentális állapotú, felkészült tanárokra van szükségünk. Az oktatásra, mint befektetésre és nem mint költségre kell gondolnunk!
 5. Klímavédelem – Az idei aszály is megmutatta, hogy mennyire nem tűr halasztást ez a kérdés. Vízgazdálkodás. Fűtéskorszerűsítés. Megújuló energiák. Azonnali, hathatós fejlesztések kellenek ezeken a területeken.

Olvassa el Donáth Anna publikációját is a témában!

Lőcsei Lajos, országgyűlési képviselő

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest