Momentum TizenX: tanulni akarunk, nem fázni!

Szerző: | febr 11, 2023 | Magyarország

Az elmúlt hetekben több oktatási intézményből is lesújtó hírek érkeztek az ott uralkodó állapotokat tekintve. Amellett, hogy a legtöbb helyen tanárhiánnyal küzdenek, illetve az iskolák felszereltsége is sok esetben kívánnivalót hagy maga után, a rezsiáraknak köszönhetően már csak pokrócban, nagykabátban lehet sok intézményben létezni.

Vacogva nem lehet a tanulásra koncentrálni! A komfortos hőmérséklet alapvető feltétele a tanulásnak/tanításnak, ezért ezt kutya kötelessége a kormánynak megteremteni!

A Momentum ifjúsági szervezete a TizenX erre az állapotra hívta fel a figyelmet Tóth Endrével, a Momentum oktatáspolitikusával együtt az alábbi videóban.

Tóth Endre, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy míg a jelenlegi kormány a GDP mindössze alig 5%-át fordítja az oktatásra, addig a Donáth Anna által képviselt Holnap Magyarországa Terv szerint a Momentum ezt jelentősen megnövelné, mert az oktatás a jövőnk kulcsa.

Bíró Barna és Borsik Viktor, a TizenX vezetői pedig kétféle cselekvésre szólították fel a diákokat. Egyrészt azért, hogy megmutassuk, hogy ezek nem álhírek, hanem valós problémák, vigyenek be minél többen hőmérőket az iskolákba, kollégiumokba és fotózzák le, milyen hidegben kellene nekik teljesíteniük. Másrészt a TizenX egy online és offline petíciót is elindított, melyet itt lehet aláírni.

Elég a fagyoskodásból az iskolákban!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest