Írásban kértünk indoklást az OMSZ vezetőinek menesztésével kapcsolatban

Szerző: | aug 26, 2022 | Magyarország

Hajnal Miklós, a Momentum parlamenti képviselője írásbeli kérdést nyújtott be Palkovics László miniszternek, aki augusztus 22-én azonnali hatállyal menesztette az OMSZ két vezetőjét, melyet Gulyás Gergely a kormányinfón kompetencia problémákkal indokolt.

Ma az elfogadhatatlan eljárás és az utólagos inkompetencia-vádak tisztázása végett az alábbi írásbeli kérdéseket nyújtottam be Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez:

 

1. Milyen kompetencia problémákat tapasztalt a Miniszter Úr az OMSZ felmentett elnöke, dr. Radics Kornélia és szakmai elnökhelyettese, Horváth Gyula tekintetében?
2. Tájékoztatták-e az esetleges kompetencia problémákról a felmentésüket megelőzően az érintetteket? Amennyiben igen, úgy mikor és milyen formában?

 

Egy olyan országban, ahol nem lehet hibázni, ott nem lehet új dolgokat kipróbálni, és így fejlődni sem. A meteorológusok pedig még csak nem is hibáztak: a tudományok, és köztük a természettudományok előrejelzést készítenek a világ állapotáról, és az előrejelzésük hibaszázalékát is megmondják. Senki nem várhatja azt egy meteorológustól, hogy 100%-os pontossággal jelezzen előre.


Ha a fenti kérdésekre nem tud érdemi választ adni a miniszter, az viszont felér egy beismerő vallomással: nem másról, mint politikai nyomásgyakorlásról és felelősséghárításról van szó.”

– indokolta Hajnal, miért fontos az ügy tisztázása.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest