Tóth Endre: az ÁSZ inkább az oktatásért és az egészségügyért aggódjon

Szerző: | aug 25, 2022 | Magyarország

Nyilvánosságra került az Állami Számvevőszék Pink Education kutatása, mely szerint a nők felsőfokú iskolázottsága okozza a demográfiai problémákat. Tóth Endre a Momentum parlamenti képviselője és oktatáspolitikusa Facebook-oldalán reagált a kutatásra.

„Jobb lenne, ha az Állami Számvevőszék az oktatás és a gyermekegészségügy állapota miatt aggódna, ha azt szeretné, hogy több gyermek szülessen!

 

Mert a nők növekvő iskolázottságát épeszű ország nem kívánja visszafordítani. Márpedig az ÁSZ nemrég megjelent elemzése ezt sugallja tudományos köntösbe ágyazva. Ellenben ha több lenne a bölcsődei, óvodai férőhely, ha az iskolában lenne elég szakos pedagógus, az orvosi rendelőben meg képzett gyermekorvos, akkor többen vágnának neki a gyermekvállalás kalandjának. (Ne adj Isten, még bevezetnék az apahónapot is.) Nem lenne olyan érzelmi gát, hogy „érdemes-e ebbe a országba gyereket szülni, ahol az állami kórházakban és iskolában ilyen áldatlan állapotok uralkodnak?”

 

A pedagógus pálya elnőiesedése, a férfi pedagógusok eltűnése valóban komoly probléma, de ezt tisztességes fizetésekkel lehetne megfordítani, amiről egy szót sem ejt az elemzés.

 

Beszél ellenben férfias és nőies tulajdonságokról. Férfiasnak minősítve például a kreativitást, nőiesnek a szorgalmat. Teljes tudományos nonszensz. Mintha egy nő kevésbé lenne kreatív, a férfiak meg természetesen mind lusták. Ideje lenne levenni a fekete-fehér múltszázadi szemüveget!”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest