Felolvastuk a kirúgott tanárok nevét az M1-en

Szerző: | dec 14, 2022 | Magyarország

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese és szóvivője volt a közmédia vendége december 14-én reggel, és bevitte a tüntető tanárok és diákok ügyét az MTVA-ba.

Mint ismert, az M1 nem engedte be a műsorába a tanárok és diákok képviselőit, akik hónapok óta – október 23-án 70 ezres tömeggel – tüntetnek az oktatás tarthatatlan állapota, a megalázó pedagógusi bérek és a szörnyű munkakörülmények ellen.

December 14-én az M1 élő adásában Tompos Márton kockás ingben és “Tanár nélkül nincs jövő!” feliratú pólóban ült be a stúdióba, a műsorban pedig felolvasta a 13, polgári engedetlenség miatt kirúgott tanár nevét.

„Addig pedig nem állhatunk meg, amíg a tanárok és a diákok képviselőit meg nem hívják egy élő műsorba. Folytatni kell a közös kiállást a tanáraink mellett mert az országunk jövője, a mi jövőnk a tét” – írta Tompos az M1-es szerepléséről szóló Facebook-bejegyzésében.

A Momentum kiáll a tanárok és diákok mellett, mert hiszünk benne, hogy egy jobb Magyarország alapköve a megfelelő minőségű oktatás!

Ezt követően küldtünk egy közleményt az MTI Országos Sajtószolgálatának Tompos szerepléséről, de az MTI ezt nem volt hajlandó kiadni, arra hivatkozva, hogy a közlemény sérti a közmédia jó hírnevét.

A kiadásra megküldött közleményben egy szó sem volt a közmédia vélt vagy valós jó hírnevéről (egyértelműen vélt, mintsem valós), az csupán arról számolt be, hogy Tompos Márton bevitte az igazságot és a tüntető diákok hangját a közmédiába. Ennek kiadását tagadta meg az MTI.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest