Az árstop-infláció miatt drágák az élelmiszerek

Szerző: | dec 19, 2022 | Magyarország

Az ársapkák 2022 végére 4 százalékkal emelték itthon az inflációt – ezt mondjuk mi is, és ezt mondja már a Magyar Nemzeti Bank is. A kormány egész egyszerűen rossz döntéseket hoz, és minden megfizethetetlenné válik a Fidesz-felár, az árstop-infláció miatt.

Az ársapkák bevezetése óta mondjuk: ha bevezetik egy termékre az ársapkát, akkor abból hiány keletkezik és veszteséges lesz a kereskedő. Az ársapkák következménye, hogy a boltok polcairól rengetegszer hiányzó kristálycukor helyettesítő terméke lett a porcukor, aminek az ára 222 százalékkal drágult február óta. A sima liszt ársapkás, de a rétesliszt 146 százalékkal, míg az étolajat kiváltó sertészsír 215 százalékkal drágult. A hatósági áras sertéscombhoz hasonló karaj 152 százalékkal lett drágább. A csirkemell ársapkás, de a szabadáras csirkecomb 167, míg a pulykamell 180 százalékkal drágult. A 2,8 százalékos UHT tej árát nem engedik emelni, de az 1,5 százalékosé 190 százalékkal ment fel, szintén február óta.

A valóságot már nem lehet tovább elhazudni: az árstopok miatt nincs cukor, liszt, étolaj, csirkemell a boltokban. A fideszes árstop-infláció miatt drágák az élelmiszerek! A Fidesz azonban folytatja a ragaszkodást a rossz megoldásokhoz, hiába volt novemberben már 45 százalék az infláció az élelmiszerek terén, úgy döntöttek, április 30-ig maradnak az inflációt növelő árstopok.

Az árstop nem megoldás, nem engedhetjük tovább, hogy az emberek fizessék meg a rossz kormányzás árát, a Fidesz-felárat, az árstop-inflációt!

Önnek mi a véleménye az árstopokról? 
Töltse ki a kérdőívünket!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest