Európai országban nincs helye a kordonnak!

Szerző: | máj 1, 2023 | Európa, Magyarország

Május 1-jén délelőtt a Momentum Mozgalom feltette az Európai Unió zászlaját a Karmelita kolostort körülzáró kordonra, hiszen Magyarország 19 évvel ezelőtt, 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz.

A Momentum szerint azonban ma, 19 évvel később nincs okunk az ünnepre. A közintézményekről már hiányoznak az uniós zászlók, és soha nem voltunk még ennyire távol Európától. Nincs mit ünnepelni idén május 1-jén, többek között a tanár- és diákellenes bosszútörvény miatt sem, amiben alapvető emberi és dolgozói jogaiktól fosztják meg a tanárokat. Mindezt kordonok mögül, rendeletekkel kormányozva.

A Momentum véleménye egyértelmű: európai országban nincs helye a kordonnak, nincs helye az embereket kisemmiző rendeleti kormányzásnak!

A fentiekről Kele János, a Momentum elnökségi tagja beszélt az akció során.

 

Donáth Anna, a párt EP képviselője az akcióval kapcsolatban elmondta:

„Az Európától való távolodás egyik szimbóluma a Karmelita előtti „építési kordon”, amely mögé cinikusan bújik el a miniszterelnök. Most már az is világos: a kordont a hatalom akár könnygázzal is hajlandó megvédeni.
Az EU-csatlakozásunk 19. évfordulóján muszáj emlékeztetnünk magunkat: európai értékek és szabadság nélkül nincs európai jólét. Aki ezzel próbálkozik, az hazudik magának és a választóknak, és szükségszerűen kudarcot vall.”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest