Országszerte gyűjti az aláírásokat a Momentum a korrupt politikusok ellen

Szerző: | szept 18, 2017 | Hírek

Szeptember 18-án indult a Momentum aláírásgyűjtése annak érdekében, hogy a Vágó Gábor által benyújtott kérdésben népszavazást írjanak ki:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”

Ez az akció messze túlmutat a konkrét kérdésen – a Momentum le akarja zárni a múltat, hogy új fejezetet nyithassunk. Az utóbbi években elszabadult lopás következtében az állami források – a mi adóforintjaink – magánzsebekbe vándoroltak, miközben a kórházak továbbromlottak, a rosszul fizetett tanárok túlterheltek, a szegény gyerekeknek alig van esélyük a boldogulásra, de a kisvasút büszkén robog két üres stadion között.

 

Millióknak van elege ebből. Az aláírásgyűjtés jó alkalom a cselekvésre! A Momentum várja aktivisták jelentkezését az aktivista.momentum.hu oldalon, ahol a regisztráció után jelentkezni lehet a Momentum állandó pultjaihoz. Az aktivisták segítenek az aláírásgyűjtés lebonyolításában, az aláírók tájékoztatásában, az ívek ki- és beszállításában. Az 1300 fős Momentum-tagság mellett több ezer aktivista jelentkezésére számítunk, hogy a segítségükkel megismételjük a NOlimpia kampány sikerét.

A kormány tart a kezdeményezéstől, amely az egész országot megmozgatja, és kifejezi a növekvő elégedetlenséget. Ezért máris hangoztatni kezdte, hogy egyetért a korrupció elévülésének meghosszabbításával. Ezzel csupán megpróbálják kifogni a szelet a kampányból, hogy elkerüljék a tömegek fellépését a tarthatatlan kormányzásukkal szemben. A Momentum számára ez a kampány fontos lépés egy tisztességes Magyarország felé, ahol a valódi munka, a valódi teljesítmény, a valódi tudás az, ami számít, és nem a politikai kapcsolatok. Ez a népszavazás egy üzenet a mai és a volt politikai elitnek, hogy az új politikai generáció már nem tűri tovább a lopást, hanem megteremti az egyenes gerincű politikai kultúrát.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest