El a kezekkel a kereszténységtől!

Szerző: | dec 20, 2018 | Blog

Hívő keresztényként erkölcsi kötelességem reagálni Gulyás Gergely és Hollik István vérlázító megnyilatkozásaira, rámutatni az ezekben található valótlanságokra.

Egy katolikus teológus írása

A jelenlegi kormány, akár az általa kitűzött célokat, akár az alkalmazott eszközöket tekintjük, nem keresztény, magát valótlanul állítja be kereszténynek, ezzel a célja nem más, mint a választópolgárok megtévesztése.

Végtelenül sértő minden keresztény emberre nézve az, hogy a kormány önmagát kereszténynek nevezi, hogy a kormány a kereszténységre hivatkozik, sőt, már önmagában az is, hogy a kormány a kereszténységet egyáltalán megemlíti.

Keresztény ember ugyanis nem támogathatja a jelenlegi kormányt már csak a keresztény hitéből kifolyólag sem!

Teljes egészében hazug az a kormánypárti értelmezés, hogy a tüntetések keresztényellenesek, mert az adventi előkészületet akarják megzavarni. Nyilvánvaló, hogy a tüntetések nem a karácsony ellen, hanem a parlamenti többség ellen vannak. Minthogy a parlamenti többség nem keresztény, az ellenük való tüntetés nem is lehet keresztényellenes!

Vérlázító szemtelenség a kormány ellen irányuló dühöt a keresztényellenességgel, a miniszterelnök iránti ellenszenvet a gyermekként született Megváltó felé irányuló gyűlölettel azonosítani!

Azoknak a politikusoknak, akik ilyen valótlanságokat nyilatkoztak, szívből kívánom, hogy döbbenjenek rá, hogy ezzel milyen nagy bűnt követtek el, térjenek meg, kérjenek bocsánatot, és ne folytassák a munkát ebben a kormányban:

Tégy, Uram, számra őrizetet, * és körülvevő ajtót ajkaimra.

Ne hagyd szívemet gonosz cselekedetekre hajlani, * hogy mentegessem bűneimet,

Mint a gonosztevő emberek; * én nem veszek részt abban, mit ők választottak.

(Zsolt 140)

A Momentum Mozgalom célja a közösségépítés, az erkölcsi nevelés, a jóra való törekvés. Ezek mind olyan értékek, amelyek az egyházi közösségek sajátjai is, és amelyeket a Momentum is fontosnak tart. A jelenlegi egyházügyi szabályozás és finanszírozási rendszer azonban kiszolgáltatottá teszi a vallási közösségeket a mindenkori kormánynak, és korlátozza a vallási élet sokszínűségét. Célunk, hogy az egyházak valóban független szereplők legyenek a társadalomban; hogy a pártpolitika ne avatkozhasson bele a vallásos közösségek életébe. Szeretnénk elősegíteni és szorgalmazni a hívek és szimpatizánsok felelősségvállalását, hogy lépésről-lépésre, saját döntésük alapján önfenntartóvá válhasson minden vallási közösség.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest