Donáth Anna: közvetlenül kaphatnak EU-s pénzt magyar civilek

Szerző: | nov 25, 2022 | Európa, Magyarország

Két éve a Renew Europe frakció Donáth Annát, a Momentum EP-képviselőjét kérte fel arra, hogy témafelelősként küzdjön a civileknek járó EU-s pénzekért, melyek összegét a költségvetésben csökkenteni tervezték. A két évvel ezelőtti munka eredménye pedig most a magyar civilekhez is elért. Négy magyar civil szervezet összesen 1,4 milliárd forintot kapott ebből a keretből. A pénzt a magyar civilek között fogják pályázati rendszer keretében szétosztani. Erről a Momentum politikusa a Facebook-oldalán számolt be.

Donáth Anna munkájának első sikere 2020-ban volt, amikor 641 millió helyett sikerült közel másfél milliárd eurót megszavaztatnia a civileknek az európai értékekkel, esélyegyenlőséggel, állampolgári jogokkal és a nők elleni erőszakkal foglalkozó projektekre.

A kemény munka gyümölcse most pedig Magyarországra is elért, hiszen olyan független forrásokhoz jut ezzel a magyar civil társadalom, ami életmentő lehet az európai értékek életben tartása szempontjából.

A Momentum politikusa a bejegyzésében hozzátette:

„A hosszú távú célunk pedig továbbra is az, hogy a mostani program mintájára az önkormányzatok és a civil szervezetek közvetlenül is pályázhassanak más EU-s forrásokra is. Ne a kormány kegyétől függjenek, és ne büntessék őket azokért a bűnökért, melyeket a jelenlegi kormány követett el.”

 

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest