Kiállítás a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján

Szerző: | nov 25, 2022 | Budapest, Magyarország

Az Európához Tartozunk Egyesület a Momentum nőügyi munkacsoportjának tagjainak közreműködésével kiállítást nyitott a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján a Klauzál téren abból a célból, hogy felhívják rá a figyelmet mekkora veszélyt is jelent Magyarországon a családon belüli erőszak.

Az egyhetes érzékenyítőkampány megnyitóján Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője elmondta, hogy a Momentum a hazai és az európai parlamentekben is felszólította már a kormányt arra, hogy csatlakozzon az Isztambuli Egyezményhez, hiszen ezzel jogilag kötelezettséget vállalna arra, hogy megvédik az áldozatokat.

„Az az igazság sajnos, hogy Magyarországon is minden ötödik nőt bántalmaznak, holott a nők elleni erőszak a megfelelő eszközök használatával megelőzhető! Emiatt küzdünk azért Európában és Magyarországon is, hogy legyen az uniós jogban új bűncselekményi tétel a nemen alapuló erőszak” – emelte ki a Momentum politikusa.

Az eseményen felszólalt még a Momentum Nőügyi Munkacsoportjának egyik vezetője, Kerekes Andrea és Niedermüller Péter, a 7. kerület polgármestere is. Ők kiemelték, hogy nagyon fontos, ha a környezetünkben bántalmazást tapasztalunk, ne forduljunk el, ne hunyjuk be a szemünket. Emellett pedig hangsúlyozták, hogy a magyar kormánynak nagy felelőssége van ebben a témában – nem csak amiatt, hogy nem ratifikálta az egyezményt immáron 10 éve, hanem azért is ahogyan beszél a nőkről és amilyen női szerepeket kínálnak fel.

 

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest