DJ-k fogtak össze a biztonságos bulizásért, kiállunk mellettük

Szerző: | aug 10, 2018 | Blog

Nemrég elkészült a listánk a NER-bojkotthoz, hogy elkerülhessük a NER-lovagok érdekeltségébe tartozó vendéglátóhelyeket. Miért? Mert igenis a kezünkbe kell venni a sorsunkat, mindenkinek megvan saját hatalma, hogy változást érjen el. Így vannak ezzel a magyar DJ-k is, akik átvették a kezdeményezést a biztonságos bulizásért. 

 

A hatalom a saját helyeit hízlalja, miközben kultikus helyeket lehetetlenít el. A kvóták és statisztikák kozmetikázásával van elfoglalva a problémák 21. századi módon való kezelése helyett.

A nemzeti drogstratégia gyakorlatilag megbukott: az egyetlen kézzelfogható hozadéka a prevenció teljes megszüntetése lett. Közben nincs olyan állami törekvés, ami a bulizással kapcsolatos problémák gyökerét kezelné, ami célravezetőbb lenne az olyan rajtaütéses rendőrségi razziáknál, mint amit a Corvin Klub esetében is láttunk.

A magyar DJ-k léptek

Közben a magyar DJ-k például felismerték, hogy tenniük kell valamit az ellen, hogy a fiatalok egyre ellenőrizetlenebb forrású, egyre veszélyesebb tudatmódosító szerekkel kísérleteznek, vagy egyszerűen túltolják az alkoholt. Létrehozták ezért a Fatal Drop-ot, ami a magyar zeneipar történetének egyik legszéleskörűbb, alulról szerveződő összefogása. Már több, mint 50 DJ csatlakozott és a szám nem áll meg.

Folyamatosan töltenek fel olyan hackelt mixeket a legkülönbözőbb stílusokból érkező előadók, amik a túltolás veszélyeire hívják fel a figyelmet a zene nyelvén.

Hiszen éppen ezért szednek az emberek cuccokat, hogy még nagyobb zenei élményben legyen részük. Ezért a Fatal Drop mixek mind a legizgalmasabb ponton halnak el, demonstrálva, hogy ha túltolod, akkor a buli legjobb részéről maradsz le. Így mindenki a kedvenc előadója segítségével, egy zenei élményen keresztül ismeri meg a veszélyt.

A kezdeményezés mindannyiunk számára követendő példa, hiszen a Momentum szerint is így kell beleállni ügyekbe: a problémákat nem felülről, hanem mi magyarok, alulról kezdeményezve fogjuk megoldani. Itt olvashattok a kezdeményezésről bővebben: http://fataldrop.mtv.co.hu/Segíts a művészeknek, hogy mindenkihez eljusson az ügyük, aki éli a budapesti éjszakát és akár a fesztiválokat! #fataldrop

 

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest