Cseh-jelentés #5: Lex Mészáros

Szerző: | márc 23, 2023 | Európa

Az európai parlamenti munkát bemutató videósorozat új, ötödik részében Cseh Katalin EP-képviselő az európai pénzekkel visszaélő szervezetek feketelistájáról beszél.

A politikus felidézi, hogy mandátumának elnyerése után friss lendülettel tett javaslatot egy európai feketelista létrehozására, azonban kiderült, hogy ilyen már létezik, de alig tud róla valaki, és csupán az európai pénzek egy szűk körére alkalmazható. Cseh Katalin és csapata innentől fogva azon dolgozott, hogy a már létező rendszert kiterjesszék, ismertté és hatékonyan működővé tegyék.

Hiszen fontos, hogy egyértelmű szabályok rendelkezzenek arról: aki visszaél az uniós adófizetők bizalmával, aki nem jól használja fel a pénzeket, az ne kapjon lehetőséget arra, hogy újra pályázzon. Teljesen mindegy, hogy melyik országban él, kire szavaz, melyik párthoz tartozik, kit támogat.

Hosszú, fáradtságos munkával érték el 3 és fél év alatt, hogy ez egy hatékony feketelista legyen, amely az összes EU-s pénzre kiterjed, nem csak a közvetlen pénzekre, hanem az államokon keresztül osztott pénzekre is.

 

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest