Csak Facebookon többet költött Koncz Zsófia a megengedettnél

Szerző: | okt 27, 2020 | Magyarország

Fekete-Győr András az Állami Számvevőszékhez fordult, jelentette be Facebook oldalán
 
2020. október 11-én a Borsod 6-os választókerületben időközi választásokat tartottak az előző képviselő halála miatt. A választással, az eredménnyel és a jelöltekkel több aspektusból is sokat foglalkozott a közélet az elmúlt időszakban. Ami viszont eddig még nem merült fel, az az, hogy Koncz Zsófia megszegte a választási törvényt, amivel kapcsolatban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az Állami Számvevőszékhez fordul.
 
Úgy tűnik, nem csak a krumpliosztással és a helyi polgármesterek félelemben tartásával tett szert tisztességtelen előnyre Koncz Zsófia, a borsodi időközi országgyűlési választás fideszes jelöltje. A Facebook hirdetésadatbázisából kiderül: csak a közösségi oldalon 5,6 millió forintot költött hirdetésekre a rövid kampány alatt, ami ÖNMAGÁBAN TÖBB, mint a törvényben megengedett, maximálisan elkölthető összeg (5,4 millió MINDENRE).
Ezt nem lehet többféleképpen magyarázni: a Fidesz törvényellenesen túlköltekezett. […]
Sokadik alkalommal derül ki, hogy a kormánypárt még a saját maga által hozott törvényeket sem tiszteli. A borsodi időközi választás arra kell, hogy emlékeztessen mindannyiunkat: a Fidesz 2022-ben sem fog tisztességes játékszabályok mellett játszani, sőt, még a saját győzelmük érdekében szabott törvényeket is áthágják, ha ettől függ hatalomban maradásuk.– írta bejegyzésében Fekete-Győr.
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest