BUDAPEST 2.0. – A Momentum Budapest-programja

Szerző: | jún 2, 2019 | Budapest, Közlemények

Milyen Budapesten szeretnénk élni? A Momentum Budapest-programjában erre adunk választ. 

 

A Momentum célja a Budapest 2.0-val az, hogy létrehozzon egy középtávon megvalósítható, összefüggő jövőképet. A Budapest 2.0 irányt mutat, megfogalmazza, hogy milyen Budapesten szeretnénk élni. Elhelyezi Budapestet Közép-Európa nagyvárosai között és felvázol egy olyan várost, amely nemcsak felveszi a versenyt a többi várossal, hanem példát mutat a lakhatási válság megoldásában, innovációban és a XXI. század kihívásaira adott válaszokban.

 

 

 

Budapestet a kis távolságok városává tesszük, hiszen a kisebb távolságok kevesebb autózást, kevesebb lég- és zajszennyezést, felszabaduló köztereket és zöldebb várost jelentenek, Te pedig kevesebb időt pazarolsz közlekedésre, és egészségesebb életet élhetsz, ha többször mész biciklivel vagy gyalogosan.

 

A lakhatási válság megoldására elérhető otthonokat építünk és növeljük a lakósűrűséget az elővárosi vasúti megállók körül. A kivándorolt százezreket egy olyan versenyképes és befogadó Budapesttel csábítjuk haza, ahol a városvezetés aktívan harcol a nemi egyenlőtlenségek ellen, tudományos központtá teszi a várost és nem tűri tovább az állami korrupciót.

 

A Budapest 2.0-ban több olyan javaslatunk is van, amelyekhez szükséges a társadalom és az állam együttműködése. Minden politikai közösségnek, amely Budapest vezetésére jelentkezik be, rendelkeznie kell egy jövőképpel. A célunk egy olyan Budapest képét megmutatni, amelyet minden polgár a magáénak érez és közös elhatározásunkkal megvalósítható. Egy olyan Budapest képét, amiért együtt dolgozik baloldali és jobboldali, fiatal és idős, belvárosi és agglomerációban élő. 

Tehát Te és mi, budapestiek.

 

A Momentum teljes Budapest-programja az alábbi linkről tölthető le:

BUDAPEST 2.0 – A MOMENTUM BUDAPEST-PROGRAMJA

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest