Becsüljük meg az egészségügyben dolgozó honfitársainkat!

Szerző: | dec 2, 2020 | Magyarország

Az elmúlt hónapokban több, mint 5000 magyar honfitársunk hunyt el a koronavírus miatt. Minden nap növekszik a betegek és az elhunytak száma. Elképesztő hálával tartozunk azoknak az orvosoknak, ápolóknak, mentősöknek, szociális gondozóknak, akik saját életüket is kockáztatva, rengeteget túlórázva segítik a betegeket.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, videóban mondott köszönetet az egészségügyi dolgozóknak.

„A kormány módosította az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, ami csak és kizárólag az orvosokat hozza jobb helyzetbe – akik egyébként ezt eszméletlenül meg is érdemlik. Mi momentumosok viszont azt kérjük a kormánytól minden magyar nevében, hogy az ápolók, a mentősök és a szociális dolgozók is megkapják azt, ami jár nekik és amivel a magyar politika adós számukra az elmúlt harminc évből. Az ő béreiket is emeljék meg és őket se lehessen katonák módjára kirendelni ide-oda az országban. Becsüljük meg az egészségügyben dolgozó honfitársainkat!”

– mondta Fekete-Győr.

Az elmúlt napokban a momentumosok országszerte köszönték meg az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját hasonló plakátokkal az egészségügyi intézmények környékén.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest