A Momentum készen áll a közös listára és a kormányváltásra

Szerző: | nov 29, 2020 | Magyarország

A Momentum küldöttgyűlése november 29-én felhatalmazta a párt elnökségét, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártokkal közös listát állítson. A Momentum célja, hogy az elmúlt időszak korrupt és rövidlátó kormányzásának véget vessen, és a politikai elit érdekei helyett a politizálás az emberek jólétéről, szabadságáról, és biztonságáról szóljon!

Tíz év után először nyílik valódi esély arra, hogy mi magyarok lerázzuk magunkról a Fidesz-KDNP korrupt és autoriter uralmát. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint 2022 nem egyszerű kormányváltást, hanem valódi korszakváltást fog jelenteni. A Momentum közössége készen áll arra, hogy ennek érdekében az ellenzéki pártokkal közösen dolgozzon.

“Mi abban hiszünk, hogy Magyarország mindenkié. Mindegy, hogyan csavarja a Fidesz a választási rendszert egy válsághelyzet kellős közepén, mi azért dolgozunk, hogy a káoszkormányzás végére pontot tegyünk. Ha a Fidesz elveszi a szabad választás jogát, akkor azt nekünk kell biztosítanunk, éppen ezért a legnyíltabb és legdemokratikusabb előválasztásokért fogunk kiállni. Az ellenzék közös jelöltjeit nem szivarfüstös hátsó szobákban, hanem a választók bevonásával kell demokratikusan kiválasztani!

 

A politika azonban végső soron értékekről szól: valódi esélyünk csak egy értékközösség megteremtésével, hiteles programmal és feddhetetlen jelöltekkel van. Közös feladatunk és felelősségünk minden ellenzéki párttal, hogy a következő hónapokban hiteles jelöltekkel szálljunk harcba, az emberekkel közösen tervezzük meg Magyarország jövőjét, és 2022-ben mindannyian vállaljuk a valódi elszámoltatás feladatát.” – nyilatkozta Fekete-Győr András.

Az elmúlt hónapokban az ellenzéki pártelnökök már több fontos kérdésben megegyeztek a kormányváltás érdekében: közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és 106 közös egyéni jelölttel indulnak a kormánypárti jelöltekkel szemben 2022-ben. A Momentum közössége elkötelezett amellett, hogy az új korszakban leszámoljunk a korrupcióval a hazai közéletben, visszaállítsuk a sajtószabadságot, igazságos választási törvényt alkossunk, és valódi korlátokat szabjunk a politika vezetők hatalmának, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg egyetlen személy és egyetlen párt totális hatalma szeretett hazánk, Magyarország felett. Hiszünk benne, hogy közösen le fogjuk váltani Orbán Viktor görcsösen hatalmába kapaszkodó kormányát, és másfél év múlva az országra egy új, szabadabb korszak virrad.

Ez AZ a Budapest