A Momentum javaslatára bővül az éjszakai közlekedés Szegeden

Szerző: | máj 10, 2019 | Magyarország

Május 13-tól bővül a szegedi éjszakai közlekedés miután a Momentum szegedi helyi szervezete idén márciusban párbeszédet kezdeményezett erről a szegedi városvezetéssel.

 

A Momentum Mozgalom szegedi szervezetéhez több megkeresés is érkezett azzal kapcsolatban, hogy Szegeden bővíteni kellene az éjszakai közlekedést. Annak érdekében, hogy felmérjük, valódi igényről van-e szó egy online kérdőívvel fordultunk a szegediekhez, amiben azt kérdeztük, hogy mely napokon lenne szükség az éjszakai közlekedés bővítésére.

Egy hét alatt közel 3000 visszajelzés érkezett a kérdőívre, ami egyrészt azt mutatta, hogy sokakat érint ez a téma, illetve a beérkező válaszok megmutatták, hogy valóban bővítésre van szükség.

 

 

A Momemtum ezért készített egy javaslatot, amit Mihálik Edvin a Momentum szegedi elnöke ismertetett Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesterrel.

A Momentum javaslata szerint a jelenleg közlekedő éjszakai buszjáratok vonalán szombaton és vasárnap hajnalban a járatszám növelése lenne indokolt, továbbá a jelenlegi szombati és vasárnapi járatok mellett szükség lenne csütörtök és péntek hajnalban közlekedő járatokra is.

 

 

Fotó: Segesvári Csaba / Délmagyarország

 

A város vezetése pozitívan fogadta a javaslatot, Botka László megalapozott, korrekt javaslatnak nevezte Facebook bejegyzésében, és támogatásáról biztosította a Momentum helyi szervezetét.

A javaslatot végül a polgármester előterjesztése alapján a 2019 május 9-én fogadta el Szeged Megyei Jogú Város önkormányzatának városüzemeltetési bizottsága, így a szegedi Széchenyi térről május 13-tól csütörtökön és pénteken 1-1 új körjárat indul majd 02.00-kor négy irányba, illetve szombaton és vasárnap hajnalban a korábbi egy járat helyett három járat indul Tarján-Rókus, Újszeged-Szőreg, Kiskundorozsma és Alsóváros-Kecskés irányába.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest