Ne adjuk a jövőnket! – A Momentum bemutatta EP-programját

Szerző: | máj 10, 2019 | Európa, Közlemények

 

Magyarország válaszút előtt áll. A 2019-es  európai parlamenti választás tétje, hogy egy kicsi, gyenge és széthúzó Európában, vagy egy nagy, erős és összetartó Európában képzeljük el hazánk jövőjét.

 

Nem kérdés: Magyarország Szent István óta Európa része. Az Európai Unió jövője Magyarország jövője is. EU-tagságunknak nincs életképes alternatívája. Egy erős Magyarország csak egy erős Európában képzelhető el.

 

 

Az EU a kontinens legnagyobb sikertörténete. Soha semmi nem tudta ennyi ideig garantálni a szabadságot, a jólétet és a békét a kontinensen egyszerre ennyi ember számára. Ezt az Európát akarja elvenni tőlünk Orbán Viktor. Ezt kell most megvédenünk. Nem elég megóvnunk mindazt, amit az EU alapító atyái ránk hagytak örökségül, amiért szüleink és nagyszüleink küzdöttek. Küldetésünk egyértelmű: Európát meg kell újítanunk.

 

A Momentum Európája jövőbetekintő: képes a fejlődésre, támogatja az innovációt, felelősen fejleszt, befektet a jövőbe, és figyel a következő generációk érdekeire is. A Momentum Európája erős: nagyhatalomként lép fel a világban, nem enged az orosz elnyomásnak, hatékonyan védi a határait, és közös hadsereggel érvényesíti érdekeit a határain túl, a NATO-t kiegészítve. A Momentum Európája összetartó: értékeit és érdekeit megvédi az EU-n belül is, a közpénz ellopását sem hagyja büntetlenül, és közel van az emberekhez. Európa több néhány intézménynél és eszménél – Európa mi vagyunk.

 

Európa bennünk van: 2019 májusában magunkért állunk ki. Értékeink megvédéséért, szövetségünk megerősítéséért, Magyarország helyéért – nem csak a térképen, hanem az asztalnál is. Az asztalnál, ahol eldől: tovább épül, vagy szétesik Európa. Nem leszünk azonban egyedül ennél az asztalnál: a kérdés az, hogy bomlasztó populistákat, vagy építő demokratákat, valódi európaiakat engedünk-e oda. A választás tétje az, hogy a Momentum és összetartó szövetségesei erősítik-e meg Európát, vagy a Fidesz és széthúzó elvbarátai gyengítik-e tovább.

 

Mi egy erős Magyarország és erős Európa pártján állunk – mert Európa mi vagyunk.

 

A Momentum teljes EP-programja az alábbi linkről tölthető le:

NE ADJUK A JÖVŐNKET! – A MOMENTUM VÁLASZTÁSI PROGRAMJA, EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁS, 2019

Ez AZ a Budapest