A magyar tenger nem magántenger!

Szerző: | júl 29, 2020 | Közlemények, Magyarország

A Balaton veszélyben van. A fideszes elit rablóprivatizációt folytatva szisztematikusan ellopja a tavat: folyamatosan írtják a nádasokat, építik be a szabad partszakaszokat, termelnek ki hegyoldalakat azért, hogy luxusnyaralókat, szállodákat, yachtkikötőket építsenek maguknak. A környezetpusztítás, amit eközben végeznek, egyre nehezebben visszafordítható.

Az új szabályozás az építkezéseknek kedvez a zöld felület és a szabadon hozzáférhető vízpart kárára. A legnagyobb beruházó és a változások legnagyobb nyertese természetesen Mészáros Lőrinc és Tiborcz István. Minden, amiben a jövőben pénz lesz, ahová a következő években állami és uniós pénz áramlik majd, az ő érdekeltségükbe került. A cél nem más, mint lecsapolni a térség, a Balaton gazdasági potenciálját, a gazdasági növekedés hasznát magánzsebekbe terelni. Így lesz a magyar tengerből az Orbán család és a Fidesz legbelsőbb köreinek magántengere.

A Momentum szerint a közpénz helye nem magánzsebekben, hanem érdemi fejlesztésekben van. A Balaton nem egy szűk, kivételezett köré, hanem Magyarország közös értéke. Ahhoz, hogy a Balatont és környékét nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legsikeresebb, leggyorsabban fejlődő régiójává tegyük, meg kell állítani a jelenlegi ámokfutást.A Balaton ereje nem a part mentén szállodákat tulajdonló oligarchák számán múlik, hanem azon, meg tudja-e tartani a tó és környéke azokat a fiatal munkavállalókat és potenciális vállalkozókat, akik elhivatottságukkal és szakértelmükkel képesek lehetnének arra, hogy nyugati színvonalú szolgáltatások nyújtásával lendítsék fel a térség idegenforgalmát. Helyi gazdaság, helyi munkavállalók, helyi érdekek. Ez a Balaton jövője, nem a miniszterelnök közeli hozzátartozóinak a luxus nyaralója.

TEGYÜNK EGYÜTT AZÉRT, HOGY A BALATON ÚJRA MINDANNYIUNKÉ LEGYEN!

A Momentum szerint minden balatoni településen biztosítani kell, hogy egy szabadstrand minden körülmények között elérhető legyen.

Ha te is egyetértesz, támogasd te is aláírásoddal a petíciónkat!

ALÁÍROM A PETÍCIÓT

Ez AZ a Budapest