Ezer fős tüntetés és fehér szalag mozgalom a mosonmagyaróvári kórházért

Szerző: | máj 26, 2023 | Magyarország

A Momentum mosonmagyaróvári elnöke, Balázs Endre ezer fős tüntetést szervezett a város kórházának a megmentéséért, amin a Dr. Szijjártó László, Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke is felszólalt.

A Karolina kórház a Fidesz rossz kormányzása miatt van bajban. Az elmúlt években probléma volt a sürgősségi betegellátással, ami este 8 után már nem működött, probléma volt a szülészettel, ahol már 2021-ben előfordult, hogy szülni csak Győrben lehetett, továbbá időszakosan akadoztak a szakrendelések is.

Ezért a Momentum helyi vezetője, Balázs Endre fehér szalag mozgalmat hirdetett, hogy a mosonmagyaróváriak megmutathassák a kormánynak, hogy sokan vannak, és kiállnak a kórházukért, kiállunk a Karolináért.

„Arra kérjük a mosonmagyaróváriakat, hogy tűzzenek ki fehér szalagot minden nap, hétköznap és hétvégén, akkor is, ha a városban járnak, és akkor is, ha az ország más pontjára utaznak. Jelentse a fehér szalag a kórházzal való szolidaritást azt, hogy kiállunk a kórházért kiállunk az egészségügyi dolgozókért!” – mondta Balázs Endre a tüntetésen elhangzott beszédében.

A Karolina kórház 80-90 ezer ember ellátásáért felelős. Legyen szó a jánossomorjaiakról, a Hegyeshalmon élőkről, vagy a szigetköziekről, a kórház helyzete mindenkit érint a Kisalföldön, hiszen, ha nincs, a győri kórháznak kellene megoldania a többlet terhelést. A Momentum kimondja az igazságot: minden itt élőnek jár a megfelelő ellátás, minden itt élőnek joga van meggyógyulni!

További részletek és fényképek a Facebookon.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest