Pintér Sándor nem akarja visszavonni a bosszútörvényt

Szerző: | máj 24, 2023 | Magyarország

Pintér Sándor belügyminiszter az előző héten – közvetlenül a tanár-diák tüntetést megelőzően – egyeztetésre hívta az ellenzéki pártokat, amire Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke Schermann Fruzsinával, az ADOM Diákmozgalom tagjával ment el. A Momentum elnöke a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy Pintér semmilyen nyitottságot nem mutatott arra, hogy visszavonja a tanárokat sújtó bosszútörvényt.

„Pintér azt mondta, hogy a kezdeti 56 pontból 36-ban tett engedményeket a törvényben. Azt gondolom, hogy ez mindössze annyit jelent, hogy akkor csak 20 újabb pofont kap az oktatási rendszer, aminek nem szabadna egyet sem”

– mondta Gelencsér, és hozzátette: felháborító, hogy a magyar kormány a bűnbakként kezelt EU-tól várja a forrásokat a problémák kezelésére.

Gelencsér Ferenc elmondta: arra kérte Pintér Sándort, tegyen ígéretet arra, hogy a rendőrei nem fújják le könnygázzal és nem verik meg gumibottal azokat a kiskorúakat, akik egy jobb oktatásért tüntetnek.

„Ne verjék meg azokat a fiatalokat, akik kiállnak a jövőért, mert sajnos az ország lassan ki fog ürülni és ezért csak a Fidesz-kormány lesz a felelős”

– mondta a Momentum politikusa és hozzátette, hogy Pintér csak annyit tudott mondani, hogy betartja a törvényeket. De nem tett ígéretet arra, hogy könnygáz vagy gumibot használata nem fog újra megtörténni.

A sajtótájékoztatón Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom képviselője elmondta: reménykedve érkezett a találkozóra, de lehetőséget sem kapott arra, hogy az érintett diákok képviseletében felszólaljon. Mivel Pintér Sándor tételesen sorolta, milyen sok pozitívumot hoz majd az új törvény, Schermann Fruzsina úgy érezte, a miniszter vagy szakmaiatlan, vagy cinikus. Bár Pintér újabb találkozót ígért, kifejezetten a szakértői körszámára, Schermann Fruzsina szerint még egy ilyen stílusban folytatott találkozóra nincs semmi szükség.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest