Te idén kit támogatsz?

Szerző: | máj 20, 2018 | Blog

Mit építsen idén a kormány az adód 1%-ból? Még egy stadiont Felcsútra? Miniszteri helikopter-leszállót? Vagy ha szeretnél saját magad rendelkezni ezzel a jogoddal akkor ajánld fel adód 1%-át május 22-ig.

Lassan egy éve, hogy a kormány megszavazta a civil szervezetek megbélyegzéséről szóló törvényjavaslatát. A törvényjavaslat elfogadása jól illeszkedik a Fidesz „oszd meg és uralkodj”-elven alapuló hatalmi logikájába: bizalmatlanságot szítanak, ellenségképet formálnak és háborút hirdetnek annak érdekében, hogy elszigeteljék egymástól az embereket, és így ellenállás nélkül uralhassák a kiszolgáltatott társadalmat. Ahogy akkor írtuk: a Fidesz nem állampolgárként, hanem alattvalóként tekint az ország tagjaira.

Támogasd a kedvenc civil szervezetedet, mert ők a központi költségvetésből nem számíthatnak megfelelő forrásra, viszont a legkisebb támogatás is rengeteget jelent nekik.

Május 1-jén elmondtuk, hogy számtalan módon tehetsz közvetlenül Te is a változásért. Elkészítettük a mozgalmárok kézikönyvét. Minden tovább terjesztett hírrel vagy tüntetéssel közelebb vagyunk a változás eléréséhez, de

idén májusban még egy eszközhöz is folyamodhatunk: az adónk hasznos felhasználásához.

A pénzfelajánlással közvetlenül támogathatsz olyanokat, akik a mindennapi emberek jogaiért, megélhetéséért, továbbtanulásáért vagy éppen egészségéért küzd nap mint nap. Hiszen te döntheted el, hogy a személyi jövedelemadód 1+1%-át melyik szervezet kapja. Legyen az jogsegélyszolgálat, rászorulók megsegítése vagy éppen állatvédelem, a független civil szervezetek nem számíthatnak arra, hogy a kormány a központi költségvetésből juttat nekik a működésükhöz szükséges forrást. Éppen ezért minden támogatás fontos ezeknek a szervezeteknek. Május 22-ig adód 1%-ával támogasd a kedvenc civil szervezetedet és máris tettél érte, hogy Magyarország egy jobb hely legyen.

Hogy hogyan is működik?

1. Lépés: kattints a Belépés gombra, majd a megfelelő adatokkal lépj be az Ügyfélkapuba a következő linken: https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login.

2. Lépés: Bejelentkezés után az Adóazonosító jeledet kell beírnod, majd a Belépés gombra kattintanod.

3. Lépés: a megjelenő felületen válaszd az 1+1%-os nyilatkozatot, a Nyilatkozomra kattintva.

4. Lépés: A Rendelkező nyilatkozat kitöltéséhez a Kitöltetlen! melletti lefele nyílra kattints, a nyilatkozat megtekintéséhez.

 

5. Lépés: a Rendelkezés civil kedvezményezett részére nyilatkozat megfelelő adatokkal való kitöltése.


6. Lépés: A Mentés után a Tovább a beadáshoz gombra kattintva máris elküldted támogatásod az általad kiválasztott civilszervezetnek.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek