Pénteken Szombathelyre ért 45 napos országjárásunk

Szerző: | márc 27, 2017 | Hírek

Pénteken Szombathelyre ért 45 napos országjárásunk. Némi átszervezést követően végül a Bellagio Bowling klub adott helyet a találkozónak. Az eseményre körülbelül 90 Vas megyei  érdeklődő látogatott el. Voltak közöttük fiatalok, idősek, gimnazisták, orvosok és tanárok is.

Szombathelyi kötődésű tagunk, Csillag Tamás nyitóbeszéde után Soproni Tamástól és Pottyondy Edinától hallottak a jelenlevők részleteket a Momentum tevékenységéről illetve az országjárásról. A beszédek után a megszokott módon kis csoportokba rendeződtek az érdeklődők, egy-egy Momentum taggal, és a megyében, a városban és környezetükben tapasztalható problémákról  beszélgettek.

A körülbelül 2.5 órás beszélgetés, akárcsak az eddigi helyszíneken, itt is hamar eltelt. A helyiek körében nagy felháborodást keltett a a szombathelyi színház ügye és a turizmus adta lehetőségek kihasználatlansága. Az oktatás kérdéskörében az egyetem szétdarabolását és a közoktatás helyzetét kifogásolták legtöbben.

A szombathelyi kórház hasonló problémákkal küzd mint az ország többi régiójának kórházai: kevés a doktor, ők is inkább fiatalok és sokan inkább a közeli osztrák kórházakban vállalnak munkát a jobb fizetés és megbecsülés érdekében. A határ közelsége egyébként nem csak ebben jelenik meg. Sokan Ausztriába járatják középiskolába gyermekeiket, vagy éppen ott dolgoznak.

A 3 órás rendezvény jó hangulatban telt, a végére pedig előtérbe kerültek a megoldási javaslatok és ötletek is, melyeket gondosan feljegyeztek a Momentum tagjai.

Ez AZ a Budapest