Szavazz Düsseldorfban április 8-án!

Szerző: | márc 19, 2018 | Blog

Németországban élsz Düsseldorf környékén, és szeretnél szavazni április 8-án? Ez a cikk neked szól! Ne feledd: ahhoz, hogy személyesen tudj szavazni Düsseldorfban, regisztrációdnak meg kell érkeznie a választási irodához március 31-ig!

Fontos még tudnod, hogy Németországban idén már négy helyen is választhatsz. Ha messzebb laksz Düsseldorftól, nézd meg, melyik a hozzád eső legközelebbi németországi szavazóhely (München, Stuttgart, esetleg Berlin).

A düsseldorfi szavazással kapcsolatos alapvető infók:

Időpont: 2018. április 8., 6:00–19:00

Helyszín: Leonardo Royal Hotel Düsseldorf Königsallee
Graf-Adolf-Platz 8-10, 40213 Düsseldorf, 40213 Düsseldorf

Hozd magaddal: személyi igazolványodat vagy útleveledet

Egyéb: amikor leadod a szavazatodat, a borítékot feltétlenül le kell ragasztanod, különben voksod érvénytelen lesz!

Facebook-esemény:ezen a linken

Hogyan tudod megközelíteni a szavazás helyszínét?

  • Vonattal

Ha vonattal jössz a városba, valószínűleg a Düsseldorf Hauptbahnhofra érkezel. Innen már nincs messze a hotel, akár egy maximum negyed órás sétával is elérhető. Cím: Leonardo Hotel, Graf-Adolf-Platz 8-10, 40213 Düsseldorf. A Hauptbahnhofról villamossal 5 perc alatt elérni a szavazás helyszínét. A pályaudvar kijáratától induló 708 illetve 709 jelzésű villamosok (Polizeipräsidium, illetve Neuss irányába indulók) közvetlenül a téren raknak le, a 3. megálló a Graf Adolf Platz.

  • Busszal

A buszok többnyire a ZOB Düsseldorf Hauptbahnhofra érkeznek, így innen ugyanúgy lehet eljutni a szavazás helyszínére minthogyha vonattal érkeznél.

  • Autóval

Ha autóval jössz Düsseldorfba a választásokra, esetleg van üres hely a kocsidban, ne felejtsd el megosztani más, a környékeden lakó magyarokkal. A költségek megosztásával nem csak a benzinen tudsz spórolni, hanem hatalmas szívességet teszel a magyar demokráciának azzal, hogy másnak is segítesz biztosítani a választás jogát. Ha fel tudsz ajánlani helyet az autódban, használd a Momentum erre készült alkalmazását, vagy hirdesd meg a helyi magyarok között.

Ha a parkolás kérdésén töröd a fejed, van megoldásunk!

Ha csak a választásra jönnél, de Düsseldorfot már láttad és tényleg csak azt az egy-két órát töltenéd a városban, érdemes egy közeli parkolóházat választani. A parkolás nem a legegyszerűbb központi hely lévén, a környező kis utcákban meg lehet állni és vasárnap lévén ingyenes, illetve a következő utcában, a Luisenstraßeban van a két legközelebbi parkolóház de ha minden igaz, a környéken a parkolódíjakról és parkolóházakról ezen a weboldalon tudsz tájékozódni.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest