„A Momentum célja befejezni a rendszerváltást” – Soproni Tamás beszéde

Szerző: | febr 21, 2017 | Beszédek, Hírek

Sziasztok!

Hadd köszöntsek én is mindenkit szeretettel, illetve külön köszönet azoknak a szakértőknek, akikkel az előző beszélgetést lefolytattuk.Egészen biztos vagyok benne, hogy sokat tanultunk belőle. Egyrészt az a feladatom, hogy a bulit felvezessem, ez egy kicsit nehéz lesz szerintem ezzel a szöveggel, másrészről pedig a Momentum néhány külpolitikai alapvetését szeretném megosztani veletek, ami meglehetős relevanciával bír a mai napot követően.

Az a helyzet, hogy Oroszország sokkal közelebb van, mint hinnénk. Orosz alakulatok harcolnak a szomszédban, és azt sem szabad elfelejtenünk, hogy habár elsőre messzinek tűnik ez a frontvonal, de Donbasz közelebb van Londonnál. Ezekben a harcokban magyarok is részt vesznek, magyarok is életüket adják Ukrajna szuverenitásáért. De nem csak a szomszédban folyik harc, nem csak a szomszédban folyik háború, hanem itthon, Magyarországon is. A tankokat már elvitték, de visszakúsztak szépen lassan a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak hazudja magát, de nem lehetnek valódi örökösei ’56-nak. Hat éve hagyja ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat

Az elmúlt huszonhat évben senki sem vállalta annak a felelősségét, hogy befejezze a rendszerváltást minden területen. Senki sem vállalta magára, hogy kutassa, megvizsgálja azokat a mesés vagyonokat, amelyeket egyesek szereztek a rendszerváltás környékén. Senki sem vállalta magára, hogy megtisztítsa a titkosszolgálatokat azoktól a káderektől, akik még a szocializmus alatt kezdtek el ott dolgozni és meglehetősen jó kapcsolatokat ápoltak az orosz titkosszolgálatokkal. És senki sem vállalta magára, hogy megnyissa az ügynökaktákat.

Ezek a mulasztások a nemzeti szuverenitásunkat fenyegetikugyanis belőlük következően a politikai elit, a politikai elit számtalan tagja zsarolható, belföldi érdekcsoportok és külföldi hatalmak által egyaránt. A 21. századi hibrid háborúban pedig a titkok tudása még nagyobb hatalmat jelent az emberek felett. Az elmúlt évek botrányai azt is bebizonyították számunkra, hogy minden oldal érintett ebben az ügyben. Gondoljunk csak a Fideszes Kiss Szilárdra, a Jobbikos Kovács Bélára, vagy éppen az MSZP-s Havas Szófiára. De akkor mikor fog eljönni a rendszerváltás, mikor fejezzük be a rendszerváltást? Akkor, amikor mi befejezzük. A Momentum három alapra szeretné helyezni az ország függetlenségét: az független energiaellátás, a megtévesztő külföldi propaganda felszámolása és helyettesítése objektív informálással, illetve a politikai elit sötét múltjának feltárása.

Magyarország energiafüggőségét csökkenteni kell. Ez egy olyan nemzeti ügy, amelynek kormányokon át kellene ívelnie. Minden kormánynak, amely a nemzet érdekeit tekinti szem előtt, annak követnie kell ezt. Lehet a módszer az, hogy más gázforrásokat próbálunk felkutatni, vagy hogy megújuló energiaforrásokra váltunk, de a cél nem függhet a kormány színétől.

Az álhírek és a külföldi propaganda hatalmas veszélyt jelent Magyarországra. Ennek egyik oka az, hogy a magyar oktatási rendszerben a kritikus gondolkodás helyett a szervilizmust, és a magolást helyezzük a középpontba. A Momentum egy modern oktatást szeretne megvalósítani Magyarországon, de azt is tudjuk, hogy ez nem elég. Az álhírek gyártóival is fel kell vennünk a harcot. Éppen ezért, az alkotmányos jogi kereteket teljes mértékben tiszteletben tartva, le kell szögeznünk, hogy az álhírek szándékos terjesztése, a külföldi propaganda terjesztésére nem vonatkozik a véleménynyilvánítás szabadsága. Ugyanis az állam kötelessége az is, hogy megvédje a népet a külföldi propagandagépezetektől.

Emellett alapvető számunkra az, hogy azonnal és teljeskörűen, megnyitnánk az ügynökaktákat. Ez nem egy szimbolikus kérdés számunkra, hiszen ez feltétele a nemzeti önállóságunknak. Itt az ideje, hogy végre minden csontváz kihulljon a szekrényből.

Az elmúlt huszonhat évben számtalanszor hallottuk, hogy Magyarország valahol Kelet és Nyugat között van. Ez egyszerűen nem igaz. Magyarország ugyanis nem egy híd közepén áll, hanem az egyik oldalon, méghozzá a nyugati oldalon. Magyarország Szent István óta a modern Európa része, és minden felelős politikusnak az kell,a, hogy legyen a célja, hogy ez így maradjon. Magyarország egy olyan Európa része, amely a világ élvonalába tartozik, mind politikailag, mind gazdaságilag, mind kulturálisan. Magyarország egy olyan Európa része, amelyben száz évvel a trianoni nemzeti tragédia után végre elkezdődhetett a nemzet egyesítése. És Magyarország egy olyan Európa része, amely megmutatta, hogy a szuverén nemzetállamok minél szorosabb együttműködése, nem pedig rivalizálása az, ami a közösségünket naggyá teheti a 21. században.

A Momentum célja befejezni a rendszerváltást. Lehetővé szeretnénk tenni, hogy Magyarország a nemzeti önállóságát megőrizve kivegye a részét abból, hogy közösen a még mostaninál is erősebb Európát építsünk közösen.

Köszönöm a figyelmet.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest