Politikai és történelmi séták a Momentummal a Hegyvidéken

Szerző: | dec 1, 2021 | Helyi szervezeti hírek

A népszerű, városi nevezetességeket bemutató séták mintájára a Momentum Budapest XII. kerületi alapszervezete politikai és történelmi témájú sétákat tart, és úgy tűnik, érdeklődőben nincs hiány. Két sikeres esemény után a harmadikra december 4-én kerül sor, és a tervek szerint ezután is folytatják majd a sorozatot.

Az első túra a NER jegyében zajlott, és olyan helyi nevezetességeket kerestek fel, mint egy korábban MNB-s alapítvány által vásárolt villaépület, amiben Matolcsy György fia lakik, vagy például Mészáros Lőrinc új háza. A második séta a II. világháború kerületi emlékezetéről szólt, mégpedig A gyilkosok emlékműve című dokumentumfilm kapcsán. Ugyanezt a témát járja körül a december 4-i esemény is, ami a Hegyvidék Galériából, „A Turul” című kiállítás helyszínéről indul, annak utolsó nyitvatartási napján.

A szervezők szerint egy-egy séta mintegy 3-5 kilométer, és akár 10 helyszín érintésével 2-3 órán át tart. Az időtartam persze a témától és a résztvevőktől is függ, mert egy-egy téma alaposabb bemutatása közben mindig kialakulnak beszélgetések is.

Az elképzelések szerint a Momentum Budapest XII. kerületi alapszervezete a továbbiakban is szeretne legalább havi egy tematikus sétát tartani. Aki érdeklődik a helyi túrák iránt, annak érdemes követnie a Momentum Hegyvidék Facebook oldalát.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest