Politikai alapon válogatnak a betegek között a XVI. kerületi Szakrendelőben!

Szerző: | nov 6, 2020 | Helyi szervezeti hírek

Hollai Gábor, a Momentum XVI. kerületi önkormányzati képviselője nyilvánosságra hozott egy történetet, mi szerint a XVI. kerületi Szakrendelőbe nem engedtek be egy kerületi lakost addig az épületbe, amíg le nem vette a #freeSZFE feliratú sárga maszkját.

“(…) A bejáratnál, a „testhőmérséklet mérési ponton” odajött hozzánk egy egészségügyi dolgozó, aki meglátta a rajtam levő „Free SZFE” feliratú maszkot.(…) Az egészségügyi dolgozó emelt hangon, arrogánsan számon kért, és közölte, hogy ebben a maszkban az épületbe nem lehet belépni, mert az „provokáció” – ekkor még azt sem tudta, melyikünk szorul ellátásra (!!!) és valóban, az épületbe mindaddig nem mehettem be az általam támogatott sérülttel, amíg a maszkot nem vettem le. (…)”

A Momentum XVI. kerületi szervezete szerint elfogadhatatlan, hogy 2020-ban egy világjárány kellős közepén bárkitől megtagadják az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést vagy az egészségügyi intézménybe való belépést politikai véleménye miatt. Az eset kivizsgálását kéri Hollai Gábor, a Momentum helyi képviselője.

Részletek Hollai Gábor Facebook posztjában.

(A kép illusztráció.)

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest