Pintér Sándor válaszolt Tóth Endrének

Szerző: | aug 7, 2023 | Magyarország

A belügyminiszter szerint jogszabály rendelkezései az oktatás, nevelés színvonalának további jelentős emelkedését fogják eredményezni. Mindezt Tóth Endrének, a Momentum oktatáspolitkusának írt válaszában fogalmazta meg a korábbi rendőrfőkapitány.

Tóth Endre ugyanis a státusztörvény elfogadásakor megküldte Pintér Sándor számára a törvény ellen tiltakozó pedagógusok, diákok és szülők videós üzeneteit. A törvényről szóló tárgyaláson ugyanis Pintér Sándor jelenlétében nem kaphattak szót a tiltakozások vezető civilek.A momentumos képviselő videójában az oktatási tiltakozások ismert arcai szólalnak meg.

Palya Tamás, a Kölcsey polgári engedetlenség miatt elbocsájtott tanára szerint a státusztörvény 15 évre veti vissza a hazai közoktatást. Nagy Erzsébet, a PDSZ elnök arra szólítja fel a belügyminisztert, hogy hagyja el a közoktatást, mert nem ért a területhez. A megszólaló diák és szülői vezetők pedig a bosszútörvény miatt kialakuló tanári pályaelhagyásra figyelmeztetik a minisztert, és a törvény visszavonását kérik.

Erre a videóüzenetre küldött a válaszlevelében Pintér tájékozatlansággal vádolja  a megszólalókat és kiáll a státusztörvény minőségemelő hatása mellett. Tóth Endre úgy kommentálta miniszter levelét: „Hülyének nézi Pintér Sándor a bosszútörvény ellen tiltakozókat. Hiába jönnek a hírek a tömeges felmondásokról, az oktatás vezetésben nulla önreflexió van azzal kapcsolatban, hogy milyen súlyos károkat okozott a bosszútörvényük. De hát mit is várhatnánk 13 év tudatos oktatást lerohasztó kormányzás után?”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest