Orbán most látta csak be, hogy segíteni kéne Ukrajnának

Szerző: | dec 2, 2022 | Magyarország

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője, a Facebookon reagált Orbán Viktor december 2-án, a Kossuth Rádióban tett kijelentésére, miszerint „Magyarország kénytelenkelletlen, de belátja, hogy támogatni kell Ukrajnát”.

A Momentum politikusa szerint a magyar társadalom már az orosz agresszió kezdete óta emberségesen és igazságosan viszonyul a kárpátaljai magyarokhoz és az ukránokhoz, csak Orbán Viktornak tartott eddig ez a felismerés.

„Ne feledjük, nem a magyar állam, hanem az évek óta üldözött civil szervezetek vállaltak oroszlánrészt az Ukrajnából menekülő, és a háború sújtotta országban maradó emberek megsegítésében. Ennek is köszönhető, hogy az ukrajnai utunk során velünk beszélő partnereink is tisztában voltak azzal, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral” – emelte ki bejegyzésében a Momentum elnöke.

Gelencsér Ferenc még valamire felhívta a figyelmet Orbán reggeli nyilatkozatával kapcsolatban: arra, hogy a miniszterelnök ismét egyetlen szót sem ejtett az oktatás kérdéséről, pedig Gelencsér szerint az oktatási rendszer összeomlása a 21. századi Magyarország egyik legnagyobb sorstragédiája.

„Nekünk, a jövőnkért tenni kész ellenzéki politikusoknak az a dolgunk, hogy erre felhívjuk mindenki figyelmét, pártállástól függetlenül. A Momentum minden segítséget megad az önszerveződő tanároknak és diákoknak, mert nekünk sem szabad tétlenkednünk, lépnünk kell!” – zárta bejegyzését Gelencsér.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest